AcasăNewsGeorge Copos si Camelia Voiculescu, achitati in dosarul Loteria II

George Copos si Camelia Voiculescu, achitati in dosarul Loteria II

George Copos si Camelia Voiculescu au fost gasiti nevinovati de judecatori

Tribunalul Bucuresti a decis achitarea lui Gheorghe Copos, a Cameliei Voiculescu si a celorlalti 11 inculpati din dosarul Loteria II, in care sunt acuzati de manipularea pietei de capital.

George Copos si Camelia Voiculescu au fost gasiti nevinovati de judecatori

Hotararea data ieri in dosarul Loteria II, trimis in instanta in 2008, nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu, fiica cea mare a lui Dan Voiculescu, si Sorin Pantis, alaturi de alte zece persoane, pentru manipularea pietei de capital. Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos ar fi imprumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, si apoi a finantat achizitia de catre aceasta societate a unui pachet de actiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru 2.480.000 de lei. Acuzatiile privind privatizarea Electronica, numita apoi Ana Electronic, este explicata de procurori prin „inginerie financiara”, care presupune operatiuni de plasare, stratificare si integrare a titlurilor de participare. De asemenea, procurorii sustin ca Ana Electronic a incercat sa evite si plata unui impozit de 25 la suta prin interpunerea unor persoane in procesul de vanzare-cumparare.

Camelia Voiculescu

Potrivit rechizitoriului, prin „operatiuni de stratificare”, persoanele cercetate in dosarul Loteria II ar fi vandut si revandut 40 de spatii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbtie cu Fast Service Electronica, obtinand venituri de peste 23.800.000 de lei, banii intrand apoi in „circuitul spalarii”, prin mai multe firme.

 

author avatar
Andrei Coman
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger