AcasăNewsISIS pune in scena noi orori

ISIS pune in scena noi orori

Din ce in ce mai des jihadistii folosesc minori pentru executii sau atacuri kamikaze

Grupul jihadist a difuzat un nou material video in care apar executiile, de o cruzime inedita, a 16 prizonieri, prezentati ca ”spioni”.

Executiile barbare au devenit una din principalele arme de propaganda a jihadistilor

Aproximativ opt minute de scene horror. Jihadistii ii prezinta pe cei 16 oameni drept ”spioni” in noul material video difuzat pe Internet de bransa ISIS din provincia Ninive (nordul Irakului). Cei 16 oameni sunt impartiti in trei grupuri si executati de-o maniera pe care gruparea terorista nu a prezentat-o pana acum, informeaza AFP. Cinci dintre ostatici sunt inchisi intr-o cusca metalica care este apoi ridicata de la sol si scufundata intr-o piscina. Moartea acestora prin inec este filmata de doua camere subacvatice. Un alt grup, patru ostatici, este inchis intr-un automobil care este apoi distrus cu un lansator de rachete. Alti sapte ”spioni” sunt decapitati prin explozia unui cablu care le-a fost legat de gat. Asa cum se stie, ISIS difuzeaza numeroase materiale video care arata executii barbare, dupa ce gruparea a proclamat un califat in vaste teritorii cucerite in Siria si in Irak. Pe de alta parte, aceste materiale video, filmate din ce in ce mai des cu ajutorul unor profesionisti, au devenit una din principalele arme de propaganda ale jihadistilor.

Propria moneda,  ”dinarul islamic”, in circulatie

Statul Islamic a pus in circulatie propria sa moneda, ”dinarul islamic”, care valoreaza aproximativ 139 dolari, scrie The Telegraph. Primele fotografii ale acestei monede au fost difuzate pe Twitter de un activist ostil ISIS din orasul sirian Raqqa, ocupat de jihadisti. Se observa monede din aur, argint si bronz inscriptionate ”Stat islamic” si ”Califat”. ISIS si-a declarat intentia de a-si bate propria moneda inca din noiembrie. Potrivit jihadistilor, aceasta moneda urmareste inlocuirea ”sistemului monetar tiranic impus musulmanilor”, pentru a-i elibera de ”mercantilismul si opresiunea economica satanica”. Altfel spus, de dolarul american.

author avatar
Tudor Borcea
693 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger