AcasăNewsSiria a recunoscut Palestina inaintea declaratiei de independenta

Siria a recunoscut Palestina inaintea declaratiei de independenta

Palestinenii au fost incantati de recunoasterea declaratiei de independenta, chiar daca aceasta inca nu a fost inaintata la ONU

Premiera premierelor pentru Siria, care a recunoscut declaratia de independenta a Palestinei inainte de a fi inaintata la ONU, programata pentru luna septembrie.

Palestinenii au fost incantati de recunoasterea declaratiei de independenta, chiar daca aceasta inca nu a fost inaintata la ONU

Pe site-ul Ministerului de Externe al Siriei a aparut un comunicat prin care Siria recunoaste independenta statului palestinian, cu capitala la Ierusalimul de Est, in frontierele din 1967, ca inainte de Razboiul de Sase Zile, care a dus la anexarea unor teritorii palestiniene de catre Israel. In comunicat se sublinia si ca Biroul OLP (Organizatia pentru Eliberarea Palestinei) la Damasc va fi transformat in ambasada.

Liga Araba a hotarat sa sprijine demersul palestinienilor din luna septembrie de la ONU, ca raspuns la campania israelienilor pentru a obtine voturi impotriva declaratiei de independenta. Din Liga Araba fac parte tari aliate cu SUA, ca Arabia Saudita, Kuweit, Egipt.

author avatar
Adina Mutar
176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger