AcasăSPORTSi Barcelona a facut tripla!

Si Barcelona a facut tripla!

Ei sunt cei mai buni fotbaliști din Europa în 2015!

Trofeul Ligii Campionilor ramane in Spania, doar ca se muta de la Madrid la Barcelona, dupa victoria catalanilor din finala cu Juventus, 3-1 pe „Olympiastadion” din Berlin.

Ei sunt cei mai buni fotbaliști din Europa în 2015!

FC Barcelona si-a adjudecat cea de-a 5-a Liga a Campionilor prin golurile marcate de Ivan Rakitic (‘4), Luis Suarez (’68) si Neymar (’90+6), in timp ce pentru Juventus a inscris Alvaro Morata (’55). Juventus devine prima echipa din Europa care pierde sase finale ale competitiei, avand in palmares doar doua trofee. La fel ca Steaua lui Gigi Becali, si pentru FC Barcelona a fost un sezon perfect, cu a doua tripla campionat-Cupa Spaniei- Liga Campionilor din istorie; precedentul succes de acest gen a fost obtinut in 2009, cu Pep Guardiola pe banca.

Luis Enrique: „Nu stiu daca raman”

Chiar daca a intrat in istoria Barcelonei, tehnicianul Luis Enrique nu arata ca va continua pe „Camp Nou” si din sezonul viitor. „Timpul va decide ce va urma. Nu mi-e clar deloc viitorul meu. Pentru moment, vreau sa profit de moment si sa sarbatoresc, atat!  Am jucat 60 de meciuri in acest sezon si am inregistrat doar 6 infrangeri si 4 rezultate de egalitate. Asta demonstreaza cat de superba a fost Barcelona in 2014/ 2015. Echipa mea s-a dovedit capabila sa treaca peste dificultatile din sezonul anterior, unul fara niciun titlu, iar jucatorii au aratat o foame de victorie incredibila”, a declarat Luis Enrique dupa finala cu Juventus.
Presa catalana scrie ca Enrique vrea sa paraseasca Barcelona din cauza conflictelor cu starurile Messi si Neymar.

Iniesta, premiat de Lupescu

Mijlocasul Andres Iniesta a fost desemnat jucatorul finalei de Comisia Tehnica a UEFA. La finalul partidei, „Don Andres” a primit o distinctie din partea romanului Ionut Lupescu, seful Comisiei Tehnice. Chiar daca nu a inscris, Iniesta a pasat decisiv la golul de 1-0 reusit de Rakitici, iar in cele 78 de minute cat a stat pe teren a avut un procentaj de 98% pase bune!

Liga cu trei golgheteri

Pentru prima data in istorie, o editie de Liga are trei golgheteri. Neymar a reusit sa se alature lui Leo Messi si Cristiano Ronaldo dupa ce a marcat la ultima faza de joc a finalei de la Berlin si a ajuns si el la 10 goluri in acest sezon. Este pentru prima oara din 2007 cand un alt jucator decat Messi sau C.Ronaldo se alatura in fruntea clasamentului golgheterilor.
In topul celor mai multe pase se gol se afla Messi (sase pase decisive), urmat de Cesc Fàbregas (Chelsea), Koke (Atletico) si C.Ronaldo (Real Madrid), toti cu cate patru.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger