AcasăNewsRevolutionarii securisti: unul a ajuns secretar de stat

Revolutionarii securisti: unul a ajuns secretar de stat

George Costin

Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor a anulat pana in prezent, pentru colaborare cu Securitatea, 45 certificate de revoluţionar si are in analiza alte 174 de cazuri, printre care si numeroase persoane publice, a declarat, luni, seful instituţiei, secretarul de stat George Costin.

George Costin

„Pana la aceasta ora, Secretariatul a anulat 45 de certificate ale unor revoluţionari care s-au dovedit ca au fost colaboratori ai Securitaţii si avem in studiu inca 174 de persoane. Sunt destule si persoane publice. Poate chiar cu o parere de rau, pentru ca l-am cunoscut si ca om mi-a facut o impresie deosebita, in ultima comunicare venita de la Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securitaţii. Este vorba de fostul secretar de stat de la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor Babos Ioan”, a spus George Costin.

Potrivit acestuia, cele 45 de certificate de revoluţionar au fost anulate pe baza unor hotarari definitive ale Inaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, iar din totalul celor 174 cazuri mai exista inca doua persoane cu hotarare definitiva de colaborare cu Securitatea.

 

920 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger