AcasăSPORT„Seleçao”, inchiriata unei firme din Insulele Cayman

„Seleçao”, inchiriata unei firme din Insulele Cayman

Scandal urias in fotbalul brazilian, cu echipa nationala in centrul atentiei. Publicatia „Estadao” a dezvaluit contractul umilitor pe care CBF (Federatia Braziliana de Fotbal) l-a semnat cu o firma din Insulele Cayman.

Echipa Braziliei, convocata de „specialisti” din Insulele Cayman

Nici vorba de valoare sau forma de moment atunci cand antrenorul Braziliei anunta convocarile pentru o actiune a echipei nationale. „Estadao” sustine ca, de fapt, o firma de marketing – ISE, pe numele ei -, cu sediul in paradisul fiscal din Cayman, decide selectia, exclusiv pe baza cotei de piata a jucatorilor! Jurnalistii au pus mana pe un contract cu clauze absolut fantastice semnat de fostul presedinte al CBF, Ricardo Teixeira, si ISE, o societate paravan pentru gigantul saudit Dallah Al-Baraka. Parteneriatul era valabil pentru perioada 2006-2016, dar a fost prelungit pana in 2020.
Printre altele, contractul prevede ca selectionerii Braziliei nu au niciun cuvant de spus in privinta convocarilor la echipa nationala, dar nici referitor la programul „Seleçao” (turnee amicale, actiuni de marketing etc). Selectia este stabilita de sponsorii CBF si, atentie!, schimbarile de ultim moment (accidentari, suspendari etc) in cadrul lotului se opereaza numai dupa o cerere trimisa in prealabil de antrenor catre ISE, prin care informeaza asupra problemelor aparute. In momentul in care aleg cine intra pe teren pentru Brazilia, „specialistii” de ISE se gandesc nu doar la cota de piata a fotbalistilor, ci si la sumele care ar reveni cluburilor dintr-o posibila vanzare in Europa!

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger