AcasăNewsProbleme mari pentru Traian Basescu! Este acuzat de abuz in serviciu!

Probleme mari pentru Traian Basescu! Este acuzat de abuz in serviciu!

Magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au decis, marti, sa redeschida dosarul „Casa din Mihaileanu”, dosar in care Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, este acuzat de abuz in serviciu.

Este vorba despre un dosar mai vechi ce are in prim plan modul cel putin dubios in care Traian Basescu, in calitate de primar al Capitalei, si-a repartizat, in 2002,un apartament al unei vile situate pe Strada Stefan Mihaileanu.

In 2002, Traian Basescu si-a repartizat, cu chirie, etajul de la vila respectiva, desi figura ca titular al unui alt contract de inchiriere pentru un apartament din Strada Maresal Prezan.

Ulterior, Traian Basescu si sotia sa, Maria Basescu, au devenit proprietarii unui imobil situat pe Soseaua Bucuresti – Ploiesti, dar doar pentru o scurta perioada de timp, pentru ca la nici doua saptamani dupa incheierea contractului de vanzare-cumparare, Traian Basescu a decis sa doneze imobilul catre fiica sa, Ioana.

In februarie 2003, Traian si Maria Basescu devin proprietari ai apartamentului din „Stefan Mihaileanu”, fostul presedinte al Romaniei achitand doar in jur de 20.000 de dolari.

Acuzat inca de pe atunci de abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals in declaratii, Traian Basescu a obtinut o decizie de Neincepere a Urmaririi Penale in 2005.

Totusi, dupa mai bine de un deceniu de la acele evenimente, magistratii de la Judecatoria Sectorului 1 au decis, marti, sa decida redeschiderea dosarului. Oamenii legii sustin ca au aparut probe noi in legatura cu modul in care Traian Basescu si-a atribuit apartamentul din „Stefan Mihaileanu” si il vor chema pe fostul presedinte al Romaniei la audieri.

author avatar
Cristi Ionita
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger