AcasăPoliticaKovesi: Anchetele din ultima perioada au produs panica in randul clasei politice....

Kovesi: Anchetele din ultima perioada au produs panica in randul clasei politice. Acesta e motivul pentru care…

Vorbind despre recentele tentative ale alesilor din Camera Superioara a Parlamentului de a restrange modalitatile de arestare, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie are o explicatie pentru o astfel de incercare.

Laura Kovesi considera ca toate cercetarile facute de catre procurorii anticoruptie in ultima perioada au cam bagat groaza in politicieni. Si de aici ar porni aceasta intentie de limitare a atributiilor procurorilor, e de parere sefa DNA.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a detaliat, in cadrul unui interviu acordat Pro TV, cum isi explica acest aspect: „Cred ca anchetele din ultima perioada de timp au produs o oarecare panica in randul clasei politice si acesta e motivul pentru care se incearca limitarea atributiilor procurorilor”.

Cat priveste sprijinul pe care il acorda politicienii luptei impotriva fenomenului coruptiei, Kovesi a raspuns ca exista, intr-adevar, reprezentanti ai acestei clase politice care sustin acest efort. Insa, din ceea ce s-a intrevazut din raspusul sefei DNA, exista si destui altii care, dimpotriva, pun bete in roate. „Mi-ar fi foarte dificil sa spun ca actuala clasa politica sprijina lupta anti-coruptie. Sunt politicieni care, intr-adevar, sprijina lupta anti-coruptie, dar exista o mare parte (…) care incearca de fiecare data sa modifice legea in asa fel incat lupta anti-coruptie sa fie ingreunata sau impedicata”, a conchis Laura Codruta Kovesi.

71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger