AcasăNewsPerchezitii la suspecti de evaziune fiscala din Bihor

Perchezitii la suspecti de evaziune fiscala din Bihor

Procurorii DIICOT Oradea au efectuat, marti, 11 perchezitii domiciliare si la sediul unor societati comerciale din Bihor.

Misiunea procurorilor a fost de a destructura o grupare infractionala organizata specializata in evaziune fiscala. Sapte persoane au fost duse la audieri intr-un dosar in care se vorbeste despre un prejudiciu de circa sase milioane de lei.

Conform procurorilor, „in  cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada 2010 – 2013, suspectii R.A.Z. si Ţ.R.M au constituit un grup infractional organizat la care ulterior au aderat si alti suspecti, in vederea savarsirii mai multor infractiuni de evaziune fiscala constand in sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat de catre societati comerciale avand ca obiect de activitate lucrari de constructii. Modul de operare consta in evidentierea, in actele contabile, a unor operatiuni de achizitie (in special servicii) de la diverse societati comerciale, operatiuni comerciale care nu au avut corespondent in realitate”.

De asemenea, procurorii sustin ca „activitatea grupului de societati comerciale s-a concentrat pe adjudecarea unor contracte de lucrari finantate cu fonduri publice, sens in care au participat la o serie de licitatii efectuate prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Printre unitatile administrativ teritoriale beneficiare ale contractelor de achizitie adjudecate de catre grupul de societati comerciale au fost identificate mai multe primarii de pe raza judetului Bihor”.

author avatar
Cristi Ionita
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger