AcasăSPORTFed Cup: Canada - Romania 1-1 dupa prima zi. "Piti" Dulgheru a...

Fed Cup: Canada – Romania 1-1 dupa prima zi. „Piti” Dulgheru a executat-o pe Bouchard!

Echipa de Fed Cup a Romaniei este la doi pasi de calificarea in Grupa Mondiala, formatia noastra aflandu-se la egalitate, 1-1, cu echipa Canadei, dupa primele doua meciuri de simplu.

Alexandra "Piti" Dulgheru este marea speranta a echipei noastre

Primele doua confruntari ale disputei dintre Canada si Romania au fost cat se poate de surprinzator. Francoise Abanda, a doua racheta a Canadei la simplu, a trecut de Irina Begu, liderul echipei Romaniei, in timp ce Alexandra Dulgheru, a doua racheta a noastra, a ridiculizat-o pe Eugenie Bouchard, locul 7 mondial si marea vedeta a echipei Canadei.

Mult prea sigura pe ea inaintea confruntarii, Irina Begu a clacat in fata pustoaicei Francois Abanda (18 ani). Irina a castigat primul set, 6-4, dar o contractura la gamba a impiedicat-o sa mai loveasca mingea cum se convine, astfel ca jucatoarea din Canada a profitat si a revenit in joc. Abanda si-a adjudecat urmatoarele doua seturi, 7-5, 6-4, si a adus, implicit, primul punct Canadei, desi Irina a avut 2-0 in decisiv.

Alexandra „Piti” Dulgheru a readus echipa Romaniei in meci, chiar daca in fata ei s-a aflat Eugenie Bouchard, locul 7 mondial, jucatoare care avea, practic, si avantajul terenului propriu.

Alexandra a pus in scena poate cel mai bun tenis al ei si s-a impus, cu un dublu 6-4, restabilind egalitatea.

Canada si Romania sunt la egalitate, 1-1, dupa prima zi. Duminica ar trebui sa se joace meciurile Eugenie Bouchard – Irina Begu, Francois Abanda – Alexandra Dulgheru si confruntarea de dublu Gabriela Dabrowski/ Sharon Fichman – Andreea Mitu/ Raluca Olaru.

Ramane de vazut in ce masura accidentarea Irinei Begu va da peste cap planurile echipei noastre. Cert este ca echipa care castiga doua dintre cele trei meciuri programate a avea loc duminica si isi asigura prezenta in Grupa Mondiala.

author avatar
Cristi Ionita
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger