AcasăSPORTCopos, acuzat de plagiat!

Copos, acuzat de plagiat!

Fostul finantator al Rapidului nu are parte de liniste dupa o singura zi de libertate. Din contra, emotiile unei reintoarceri in spatele gratiilor nu-l parasesc si sunt mai puternice decat oricand.

Copos a facut rost de o noua acuzatie in nici 24 de ore de libertate

Dintr-o pedeapsa de peste patru ani de inchisoare, George Copos a stat doar 400 de zile in spatele gratiilor, eliberarea conditionata primind-o marti dupa-amiaza. Pe ce motiv? De buna purtare si mai ales urmare a „lucrarilor stiintifice” scrise pe cand domicilia la Penitenciarul Rahova. Problemele de azi apar tocmai de la o astfel de lucrare – „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI”. Titlul este aproape identic cu cel ales de istoricul Catalin Parfene (fost jurnalist sportiv, actualmente angajat al FRF) la teza sa de masterat. De aici a si pornit scandalul – care s-a lasat cu acuze de plagiat -, mai cu seama ca lucrarea lui George Copos este prefatata de profesorul doctor Stelian Brezeanu, acelasi care i-a fost indrumator la teza lui Parfene! Prea mare coincidenta pentru a nu iesi de macar de un subiect de presa, daca nu si de o ancheta a DNA, dupa cum se aude.
Si, ca itele sa fie si mai incurcate, s-a descoperit ca pe piata nu exista niciun exemplar din lucrarea scrisa de fostul patron al Rapidului. Copos a lucrat cu editura „Niculescu”, dar cartea a fost scoasa in regie proprie: adica clientul (in cazul de fata, autorul) a cumparat toate volumele comandate la tipar! Singura modalitate prin care se poate face dovada plagiatului este ca George Copos sa fie actionat in judecata, iar magistratii sa ceara fie de la Administratia Nationala a Penitenciarelor, fie de la Biblioteca Nationala un exemplar din lucrarea „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger