AcasăNewsInspectorii ANI ii dau lovitura de gratie fostului procuror Maximilian Balasescu

Inspectorii ANI ii dau lovitura de gratie fostului procuror Maximilian Balasescu

Reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate sustin ca fostul procuror Maximilian Balasescu nu poate justifica o suma importanta din averea sa.

Maximilian Balasescu a fost procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov in perioada 2000-2008. In iunie 2013, fostul procuror a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita.

A fost gasit vinovat ca a cerut 300.000 de euro pentru a da o solutie favorabila unei persoane acuzate in dosarul privind inselarea Oanei Zavoranu.

A facut aproape doi ani de inchisoare, fostul procuror fiind eliberat conditionat in urma cu cateva zile. Totusi, iesirea din arest nu i-a priit.

Maximilian Balasescu a fost instiintat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate ca nu poate justifica 37.000 de euro din avere. In aceste conditii, „ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Maximilian Ion Balasescu, impreuna cu familia, in perioada exercitarii functiei publice”.

Specialistii sustin ca pentru Maximilian Balasescu perioada extrem de dificila prin care trece de cel putin doi ani inca nu s-a incheiat.

author avatar
Cristi Ionita
701 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger