AcasăPoliticaOprea a prezentat bilantul MAI: Criminalitatea stradala, la cel mai scazut nivel...

Oprea a prezentat bilantul MAI: Criminalitatea stradala, la cel mai scazut nivel din ultimii 9 ani

In calitate de ministru de Interne, vicepremierul Oprea a prezentat, luni dimineata, bilantul activitatii pe anul trecut al institutiei in fruntea careia se afla.

In prezenta sefului statului, al Guvernului, precum si ai Directiei Nationale Anticoruptie si al Serviciului Roman de informatii, dar si a altor ministri ai Executivului Ponta, vicepremierul pentru securitate nationala a trecut in revista activitatea si rezultatele pe 2014 ale ministerului de Interne, multumindu-le reprezentantii ministerului pe care il conduce, „marii echipe”, cum a numit-o, amintind ca perioada supusa evaluarii – mai precis anul trecut- „a fost un an al provocarilor, atat in plan intern, cat si in plan international, cu implicari in toate componentele sistemului de ordine publica si siguranta naţionala”.

Mentionand faptul ca anul 2014 a fost unul „in care criminalitatea, pe ansamblu, a inregistrat scaderi semnificative la majoritatea indicatorilor”, Oprea a subliniat un fenomen imbucurator, la nivel de siguranta a cetatenilor. Mai precis faptul ca s-a constatat urmatorul aspect: „criminalitatea stradala a cunoscut cea mai mica valoare din ultimii 9 ani”. Exemplificand, ministrul a mentionat ca au scazut faptele comise cu violenta, in strada, dar si numarul talharilor sau al agresiunilor.

Nu in ultimul rand, seful MAI a anuntat ca furturile au scazut, in decursul anului recent incheiat, cu opt procente, ajungand la cea mai mica valoare din ultimii cinci ani. „La nivel naţional, criminalitatea sesizata este in scadere, fiind cu 9 procente sub valoarea inregistrata in anul 2009 şi cu 12 procente sub valoarea din 2011”, a adaugat Gabriel Oprea.

author avatar
Cristina Stefan
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger