AcasăNewsGeneralul Philip Breedlove, NATO: Livrarea de arme Kievului ar putea destabiliza Ucraina

Generalul Philip Breedlove, NATO: Livrarea de arme Kievului ar putea destabiliza Ucraina

Generalul Breedlove il baga la randul lui pe Porosenko in ceata cu privire la armele promise de Obama

Comandantul fortelor NATO in Europa a estimat ca Occidentul trebuie sa ia in considerare toate optiunile pentru a raspunde crizei ucrainene, mai putin ceea ce reclama insistent presedintele Petro Porosenko:  livrarea de armament din Vest.

Generalul Breedlove il baga la randul lui pe Porosenko in ceata cu privire la armele promise de Obama

”Observam ca mijloacele diplomatice, mediatice si economice sunt utilizate in prezent impotriva Ucrainei . In acest context , Occidentul trebuie sa ia in considerare toate modalitatile pentru a reactiona la aceasta situatie. Aceasta ar putea produce un efect destabilizant? Raspunsul este afirmativ. Insa si inactiunea ar putea fi o sursa de destabilizare”, a indicat generalul Philip Breedlove, in cadrul summit-ului de la Bruxzelles, intrebat daca sustine ideea livrarii de arme autoritatilor ucrainene, potrivit Sputnik. Generalul a exprimat si dubiile cu care se confrunta NATO in privinta punerii in practica a acordurilor de la Minsk vizand incetarea ostilitatilor in Donbass.

Porosenko: Armata ucraineana, ”mai puternica ca niciodata”

Potrivit lui Petro Porosenko, Ucraina face eforturi maxime pentru a-si moderniza fortele armate. ”Armata ucraineana, mai puternica ca niciodata, a dobandit o experienta unica in cadrul operatiunilor militare in conditiile unui razboi hibrid”, a afirmat seful statului, sambata,  in cursul unei intalniri cu presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite. ”11 tari au furnizat deja Ucrainei asistenta tehnico-militara”, a adaugat acesta. Kievul se bazeaza in continuare pe sustinerea comunitatii internationale in fata crizei care afecteaza sud-estul tarii, a subliniat Porosenko.

Londra cere Moscovei restituirea Crimeei Ucrainei

”Apelul nostru catre Rusia este clar: anexarea Crimeei, realizata in 2014, a fost ilegala si ilegitima si asa ramane si la ora actuala. Rusia trebuie sa restituie peninsula Ucrainei”, a declarat ministrul britanic de externe, Philip Hammond, cu ocazia primei aniversari a referendumului asupra statului Republicii Crimeea. Potrivit diplomatului britanic, anexarea Crimeei de catre Rusia a fost realizata cu violarea tuturor normelor internationale. ”Est inacceptabil ca Rusia sa recurga la forta pentru a schimba frontierele. Nu recunoastem referendumul fraudulos din 2014”, a spus Hammond, potrivit presei ruse. Dupa inlaturarea fostului presedinte Viktor Ianukovici, in februarie 2014, si sosirea la putere a unei coalitii pro-europene, autoritatile din Crimeea au organizat un referendum in urma caruia 90% din votanti s-au pronuntat in favoarea adeziunii peninsulei la Federatia Rusa, lucru ce s-a intamplat in 18 martie 2014. Occidentul si Kievul au denuntat o anexare si au proclamat Crimeea si Sevastopol teritorii ocupate.

author avatar
Tudor Borcea
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger