In ultimi trei ani, piata de gheata alimentara din România a crescut in medie cu 30%, valoarea pietei fiind in 2008 de aproximativ un milion de euro, se arata pe site-ul antreprenorilor români startups.ro. Potrivit specialistilor, in 2009, tendinta se va mentine, semnele crizei urmind sa se vada pe acest segment abia anul viitor. Din intreaga tara, Bucurestiul vine anual cu cea mai mare cerere de gheata vinzarile fiind influentate de dimensiunea segmentului HoReCa (Hoteluri – Restaurante – Catering) si de cererea din partea firmelor din domeniu. Constanta este al doilea oras din punct de vedere al cererii, datorita sezonului de vara si litoralului. Cea mai mare pondere, in jur de 90%, este detinuta de cuburile de gheata, deoarece se adreseaza celui mai mare segment (consumul casnic si HoReCa), dar sint distribuite si in benzinarii si magazine.
Scris de Ziarul National
Afacerile cu gheata, imune la criza
Ultimele știri
Cupa Mondială 2026, record negativ: Cea mai multă poluare din istorie
Un studiu publicat recent de organizația “Scientists for Global Responsibility” trage un semnal de alarmă în privința impactului asupra mediului al viitoarei Cupe Mondiale...
