AcasăNewsPresedintele CJ Ialomita a fost arestat preventiv

Presedintele CJ Ialomita a fost arestat preventiv

sursa foto: urziceniultau.ro

Judecatorii Tribunalului Brasov au decis, joi, arestarea preventiva a lui Silvian Ciuperca, presedintele Consiliului Judetean Ialomita.

sursa foto: urziceniultau.ro

Presedintele CJ Ialomita este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de comiterea mai multor infractiuni printre care luare de mita, folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic in scopul obtinerii de foloase necuvenite pentru altul, instigare la abuz in serviciu sau instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Ciuperca este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a-si instala unul dintre apropiati in functia de manager al Spitalului Judetean Ialomita, ca l-a determinat pe unul dintre consilierii din Ministerul Sanatatii sa-si exercite atributiile de serviciu in mod defectuos, respectiv sa intocmeasca un raport de control neconform cu realitatea si ca i-a determinat pe Musat Liviu Gabriel, presedinte ADR Sud Muntenia, si Visan Mariana, director adjunct in cadrul aceleiasi institutii, sa-si indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, respectiv sa amane in mod nejustificat efectuarea unor controale la mai multi beneficiari ai unor proiecte cu finantare europeana.

Presedintele CJ Ialomita este acuzat ca, prin actiunile sale, a prejudiciat bugetul CJ Ialomita cu cel putin 1,6 milioane de euro.

Alaturi de Ciuperca a mai fost arestat preventiv in acelasi dosar si Gheorghe Cezar Valcan, director al Serviciului Achizitii si Patrimoniu din cadrul Consiliului Judetean Ialomita.

author avatar
Cristi Ionita
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger