AcasăNewsAvertizare dinspre Moscova: E imposibil ca obiective militare romanesti sa nu fie...

Avertizare dinspre Moscova: E imposibil ca obiective militare romanesti sa nu fie pe lista Rusiei pentru neutralizare!

Vladimir Evseev,  directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a declarat ca, in caz ca Romania ”se lasa antrenata” intr-o confruntare NATO-Rusia, flota tarii noastre si anumite tinte militare vor fi pe lista neagra.

In conditiile in care NATO va construi noi centre de comanda in Estul Europei, inclusiv in Romania, Vladimir Evseev a vorbit, intr-un interviu acordat TVR, despre eventualul raspuns al Rusiei in caz ca tara noastra va participa alaturi de Alianta la un conflict cu Rusia. El a atentionat ca, in Crimeea, Rusia va dezvolta importante capacitati militare, ”capabile sa neutralizeze toate amenintarile posibile”. „Pe teritoriul Crimeei, in prezent se formeaza  o grupare de forte armate terestre bine pregatite si de sine statatoare. Vor fi prezente acolo  diferite dispozitive, capabile sa neutralizeze toate amenintarile posibile. Din pacate, daca Romania se va lasa antrenata intr-o asfel de confruntare (NATO-Rusia), atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din Romania sa nu fie trecute pe lista acelor tinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme.  Dupa evaluarile militare facute de Rusia,  din acele baze militare ce urmeaza  sa fie amenajate in Romania pot fi lansate nu numai dispozitive antiracheta.  Rusia este foarte ingrijorata ca de acolo pot fi lansate si rachete de croaziera sau alte dipozitive de genul asta.  Rusia va fi obligata sa reactioneze nu numai la aparitia centrelor de comanda,  dar si la depozitele de armament sau alta infrastructura militara. Stim ca in Romania se poate crea si potential ofensiv, de aceea vom cauta si mijloace de a anihila flota militara romaneasca. Cred ca va creste confruntarea dintre tarile noastre si din pacate avem motive sa credem asta”, a avertizat Evseev. Anul acesta, NATO va construi sase centre noi de comanda in Romania, Bulgaria, Polonia si in tarile baltice.

SUA: Rusia este cea mai mare putere militara in Europa

Baza aeriană de la Deveselu, un ghimpe în coasta vecinului de la Răsărit

Patru armate importante exista la ora actuala in Europa iar cea rusa se afla in topul clasamentului, scrie analistul militar american Dave Majumdar in publicatia The National Interest, informeaza sputnik. Autorul semnaleaza ca, dupa sfarsitul Razboiului Rece, ”muschii militari” ai multor tari europene s-au atrofiat, urmare a disparitiei amenintarii sovietice. Evident, avantajele Rusiei rezulta din faptul ca poseda mii de ogive nucleare strategice si tactice si ca produce echipament si armament ”in independenta totala”, de la submarine la uniforme. Analistul plaseaza Franta pe locul doi, urmata de Marea Britanie si Germania.

Avertizare dinspre Moscova

”E imposibil ca obiective militare romanesti sa nu fie trecute pe lista acelor tinte care vor fi neutralizate”

Vladimir Evseev,  directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, a declarat ca, in caz ca Romania ”se lasa antrenata” intr-o confruntare NATO-Rusia, flota tarii noastre si anumite tinte militare vor fi pe lista neagra.

author avatar
Tudor Borcea
1.159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger