AcasăNewsDan Adamescu, 4 ani si 4 luni de inchisoare. Un judecator a...

Dan Adamescu, 4 ani si 4 luni de inchisoare. Un judecator a primit o pedeapsa record pentru coruptie!

Afaceristul Dan Adamescu a fost condamnat, luni, la patru ani si patru luni de inchisoare, cu executare, in dosarul in care este acuzat de dare de mita.

Adamescu a fost acuzat ca le-a dat mita 20.000 de euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa pentru ca acestia sa dispuna solutii favorabile in doua dosare de insolventa.

De departe campionul pedepselor in dosarul respectiv este judecatorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucuresti. Acesta a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru interventii in cauze de insolventa.

Judecatorii Ion Stanciu si Elena Roventa au primit si ei inchisoare cu executare pentru comiterea unor fapte de coruptie. Ion Stanciu a fost condamnat la trei ani si opt luni, iar Elena Roventa la cinci ani si 10 luni.

Moldovan a primit cate sase ani de inchisoare pentru fiecare fapta de care a fost acuzat. In urma contopirii pedepselor, Moldovan a fost condamnat la sase ani si 10 luni de inchisoare, adaugandu-i 15 ani si doua luni de inchisoare, respectiv o treime din totalul celorlalte pedepse.

In acest dosar au mai fost trimisi in judecata si Sorin Viziru, judecator la Tribunalul Bucuresti, afaceristul Iosif Armas si mai multi practicieni in insolventa precum Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa, Emanoil Postelnicu si Gabriel Hanganu.

Decizia Curtii de Apel, de luni, nu este definitiva.

author avatar
Cristi Ionita
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger