AcasăNewsElena Udrea s-a autosuspendat din Partidul Miscarea Populara

Elena Udrea s-a autosuspendat din Partidul Miscarea Populara

Pusa sub control judiciar de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie, Elena Udrea a anuntat, joi seara, ca se autosuspenda din Partidul Miscarea Populara.

Elena Udrea era presedintele PMP, candidand anul trecut la alegerile prezidentiale ca reprezentanta a Partidului Miscarea Populara.

Udrea anuntase inca din urma cu cateva zile ca nu va mai candida la alegerile pentru sefia PMP, care vor avea loc la inceputul lunii februarie. Intrata pe mana procurorilor DNA, Elena Udrea a decis, joi seara, sa se autosuspende din partid pentru a nu afecta imaginea partidului.

Elena Udrea este urmarita penal pentru spalare de bani si fals in declaratii, fiind anchetata sub control judiciar. Pe perioada de 60 de zile in care se va afla sub control judiciar, fostul lider al PMP trebuie sa indeplineasca mai multe obligatii:

– sa se prezinte la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si la Sectia 2 Politie Bucuresti ori de cate ori este chemata;

– sa informeze de indata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie si Sectia 2 Politie Bucuresti cu privire la schimbarea locuintei;

– sa se prezinte la Sectia 2 Politie Bucuresti, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat;

– sa nu paraseasca mun. Bucuresti, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;

– sa nu se apropie de ceilalti inculpati, alti participanti la comiterea infractiunii, martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale.

Procurorii DNA sustin ca Elenei Udrea i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

author avatar
Cristi Ionita
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger