AcasăPoliticaSeful statului, mesaj la implinirea a 165 de ani de la nasterea...

Seful statului, mesaj la implinirea a 165 de ani de la nasterea poetului national: „Multumesc, Eminescu!”

Klaus Iohannis a ales sa transmita un mesaj iesit din tipare, joi, pe 15 ianaurie, ziua in care, in urma cu 165 de ani, se nastea, la Ipotesti, poetul, prozatorul si publicistul Mihai Eminescu.

Pentru a evoca personalitatea omului de cultura, seful statului nu a pregatit o alocutiune, ci a intrat in biblioteca si a luat din raft un volum. „Se implinesc 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu. In loc de orice discurs ,poate ca cel mai potrivit omagiu ar fi sa recitim macar un rand din poezia, proza sau publicistica lui„, si-a inceput presedintele mesajul dat publicitatii prin intermediul unui filmulet postat pe o retea de socializare. Apoi seful statului a facut intocmai acest lucru – citand cateva fraze dintr-un articol semnat de poetul national, in aprilie 1881, in ziarul „Timpul”.

In incheierea mesajului transmis in ziua in care romanii marcheaza 165 de ani de la nasterea autorului „Luceafarului” si al celor cinci „Scrisori” Klaus Iohannis a tinut sa ii multumeasca poetului neamului. Astfel ca inregistrarea postata pe contul oficial de Facebook al presedintelui se incheie chiar asa: „Multumesc, Eminescu!”.

MESAJUL VIDEO ESTE DISPONIBIL AICI.

Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

author avatar
Cristina Stefan
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger