AcasăNewsDNA inchide Spitalul Judetean Constanta!

DNA inchide Spitalul Judetean Constanta!

Anchetele declansate de catre procurorii Laurei Codruta Kovesi pentru starpirea coruptiei generalizate care macina sistemul sanitar se extind pe zi ce trece.

Danut Capatana, managerul Spitalului judetean Constanta este acuzat ca a favorizat un prejudiciu de 6,3 milioane de euro

Iar dupa ce au deschis dosare impotriva mai multor membri de marca ai „mafiei medicamentelor”, cei de la DNA au decimat practic conducerea manageriala a Spitalului Judetean Constanta, prin trimiterea in judecata a nu mai putin de sapte persoane cu functii de conducere.

Abuz in serviciu

Cei sapte inculpati care au fost trimisi in judecata in stare de libertate sunt Danut Capatana, managerul general al institutiei, Mihai Stanculescu, seful Serviciului Achizitii, Violeta Androne, directorul financiar – contabil, Carmela Gherghina, consilier juridic, Marioara Furnica, economist, precum si medicii Micu Cristea si Gheorghe Antohi. Acestia sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni, printre care abuz in serviciu si fals intelectual. Principalul vizat este chiar managerul Capatana, suspectat ca, ajutat de ceilalti complici, ar fi intocmit si atestat un poroces verbal prin care a certificat ca reprezentantii SC RMB INTERMED Solutions SRL au depus documentele necesare pentru a obtine, in mod fraudulos, un contract de concesiune in valoare de 6,3 milioane de euro.

author avatar
Toni Matei
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger