AcasăNewsCele 12 munci ale lui Putin-Hercule

Cele 12 munci ale lui Putin-Hercule

Erou al JO de Iarna de la Soci prinzand, precum Hercule, caprioara zeitei Artemis

Vladimir Putin si-a serbat ziua de nastere (62 de ani) in Siberia. In onoarea liderului de la Kremlin, o galerie din Moscova a prezentat o expozitie de 12 tablouri intitulata ”Cele 12 Munci ale lui Putin”, cu trimitere directa la cele infaptuite de eroul mitologiei grecesti, Heracles.

Erou al JO de Iarna de la Soci prinzand, precum Hercule, caprioara zeitei Artemis

Ideea a apartinut lui Mihail Antonov, liderul unui grup de fani  pe Facebook care-l sustine pe presedintele Rusiei. Tablourile au fost realizate de un colectiv de artisti. ”Am vrut sa oferim o imagine diferita a lui Putin, pentru ca presa occidentala nu face decat sa-l critice, dar si presa noastra il ataca din cand in cand”, a spus Antonov. In tablouri, Vladimir Putin apare ca un semi-zeu cu figura stoica, emanand forta si vitejie, indeplinind 12 misiuni din diferite perioade ale mandatului sau, asemeni eroului mitologiei grecesti,  Hercule, care a indeplinit 12 munci la porunca lui Apollo, punandu-si de fiecare data viata in primejdie. Propaganda artistica?

Putin se debaraseaza de ”monstrii oligarhiei”

Fara indoiala, mai ales ca picturile amintesc de alte imagini din trecut ale propadandei in care Putin apare la bustul gol in vacanta, tot in Siberia, pescuind, sau la vanatoare, doborand un tigru cu o arma tranchilizanta.

Hercule interzice si  manifestatiile nocturne

In aceasta pictura, reprezentand ”lupta impotriva coruptiei”, Putin este inconjurat de cai, animale incarcate de simboluri

Pe de alta parte, Vladimir Putin a semnat, la inceputul saptamanii, modificarea legii federale privind ”reuniunile publice, manifestatiile, adunarile si marsurile”. Modificarile tintesc articolul 9 al legii cu privire la orele care au loc evenimentele publice. Acum, adunarile si manifestarile nu mai pot avea loc decat intre orele 7 si 22 ale zilei (ora locala). Exceptie fac evenimentele asociate cu ”celebrarea Rusiei” sau cele cu ”continut cultural”.

Anexarea Crimeii, comparata cu prinderea de catre Hercule a taurului din Creta
Vinderea navelor Mistral franceze catre Rusia
Putin aplecat asupra proiectului South Stream, una din cele mai puternice arme diplomatice ale Rusiei in negocierile cu Europa.
Aluzie la contractul pe care Rusia l-a semnat cu China pentru a-I livra gaze pe o perioada de 30 de ani, contract in valoare de 400 d emilioane de dolari.
Putin aducand pace in Ucraina si protejand lumea de conflicte
ladimir Vladimirovici il prinde pe Cerber din imparatia umbrelor- cea mai grea munca la care a fost supus Hercule
Liderul Rusiei luptand cu hidra sanctiunilor Occidentale, taindu-I, pe rand capetele, primul reprezentand SUA
Putin stranguland reprezentantii terorismului
Tarul oprind interventia Occidentala in Siria

 

author avatar
Tudor Borcea
858 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger