AcasăOldVicepresedinte ANRE, trimis in judecata sub control judiciar, pentru luare de mita

Vicepresedinte ANRE, trimis in judecata sub control judiciar, pentru luare de mita

Trei persoane, printre care si vicepresedintele ANRE, Sorin Claudiu Dumbraveanu, au fost trimise in judecata, sub control judiciar, de catre procurorii anticoruptie. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

DNA a dispus aceasta masura, luni, in cazul lui Dumbraveanu, acuzat de luare de mita, dar si a lui Gheorghe Ciubotaru, asociat a unei societati comerciale, cercetat pentru luare de mita, precum si a lui Florin Gugu, director in cadrul ENEL, acuzat de dare de mita.

Conform rechizitoriului, procurorii DNA sustin ca Dumbraveanu ar fi pretns si primit de la Florin Gugu, in decursul anului trecut, in baza unei intelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru  societatea al carei asociat este Ciubotaru. „Foloasele necuvenite constau in atribuirea a doua contracte de executie lucrari in valoare totala de 407.199,10 lei, in schimbul indeplinirii unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 02 si 03 octombrie 2013 a unor interventii, in virtutea functiei, pentru avantajarea intereselor ENEL, si anume:- micsorarea procentului de reducere a tarifelor de la -6% la -1,3%; – majorarea unui spor de eficienta de la 25% la 50%; – informarea ENEL despre faptul ca un control nu avea la baza o reclamatie, ci era in programul anual de control”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Mai mult, sustin procurorii anticoruptie, in aceeasi perioada, Gugu i-ar fi dat lui Dumbraveanu „foloase necuvenite pentru SC ELECTRO-ALFA INTERNATIONAL SRL, al carei asociat este inculpatul CIUBOTARU GHEORGHE, constand in atribuirea celor doua contracte de executie lucrari, in schimbul indeplinirii de catre DUMBRAVEANU CLAUDIU SORIN a unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu, mentionate mai sus”.

Totodata, procurorii DNA noteaza, conform sursei citate, ca, in decursul anului 2013, Gheorghe Ciubotaru, intelegandu-se cu Sorin Dumbraveanu, l-ar fi ajutat pe acesta din urma sa „primeasca foloase necuvenite, de la inculpatul GUGU FLORIN, prin acceptul de atribuire catre SC ELECTRO-ALFA INTERNATIONAL SRL a celor doua contracte de executie lucrari in valoare totala de 407.199,10 lei, in schimbul indeplinirii de catre DUMBRAVEANU CLAUDIU SORIN a unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu”.

130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger