AcasăNewsDan Radu Rusanu a scapat de arestul la domiciliu

Dan Radu Rusanu a scapat de arestul la domiciliu

Fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu este cercetat sub control judiciar in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Dan Radu Rusanu este acuzat de sprijinirea gruparii constituite de Ilie Carabulea pentru protejarea intereselor financiare ale SC Carpatica Asig SA

De asemenea, hotararea magistratilor de inlocuire a masurii arestului la domiciuliu se aplica si in cazul omului de afaceri Ilie Carabulea si a lui Marian Marzac. Potrivit aceleiasi decizii, Marian Mirzac poate sa paraseasca domiciliul, intre 19 si 20 iulie, pentru a merge in localitatea Malu, din judetul Giurgiu.

Capetele de acuzare

Fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, omul de afaceri Ilie Carabulea si Marian Marzac sunt in arest la domiciliu din 23 iunie, dupa ce instanta suprema le-a admis cererile de inlocuire a masurii arestului preventiv. In dosarul „Carpatica”, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie, in stare de arest, pe fostul presedinte al ASF Dan-Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF. Dan Radu Rusanu, la data faptelor presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara, este judecat pentru constituirea unui grup infractional organizat, influentarea declaratiilor, aflate in concurs real, favorizarea faptuitorului, in forma continuata, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

author avatar
Nicole Ionescu
639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger