AcasăNewsBACALAUREAT 2014. Remus Pricopie l-a demis pe inspectorul scolar retinut pentru mita!

BACALAUREAT 2014. Remus Pricopie l-a demis pe inspectorul scolar retinut pentru mita!

UPDATE: Ministrul Remus Pricopie l-a destituit luni, 30 iunie, pe Mihai Spanu din functia de inspector scolar general adjunct al judetului Arad, urmare a suspiciunilor de trafic de influenta ridicate de procurori, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Eliberarea din functie a celorlalte doua persoane suspectate ca ar fi implicate in acest caz, respectiv un inspector scolar si o profesoara, revine in competenta Inspectoratului Scolar Judetean Arad si a unitatii de invatamant, unde acestea sunt angajate.

Doi inspectori scolari si o profesoara din Arad au fost ridicati, duminica noaptea, de procurorii DNA, fiind suspectati ca au primit mita pentru a ajuta candidatii la bacalaureat 2014 sa promoveze examenele. In urma unor perchezitii la locuintele lor au fost gasite liste cu nume si mii de euro.

 

Inspectorul scolar general adjunct din Arad Mihai Spanu a fost retinut pentru luare de mita, in urma audierilor de duminica noapte, fiind suspectat si de trafic de influenta. Celalalt inspector scolar si profesoara, acuzati ca ar fi primit bani pentru a ajuta candidati sa promoveze bacalaureatul, vor fi cercetati in stare de libertate.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Arad au descins la locuintele a doi inspectori scolari si la domiciliul unei profesoare, unde au fost gasite mai multe probe intr-un dosar de trafic de influenta la bacalaureat. Suspectii ar fi primit bani in schimbul promisiunii ca vor ajuta mai multi candidati sa promoveze examenul, scrie realitatea.net.

Cercetarile au inceput in urma unui denunt, iar SRI a sprijinit aceasta ancheta, a declarat procurorul de caz.

Luni are loc prima proba scrisa a bacalaureatului, la disciplina de Limba si literatura romana. Sunt asteptati sa participe la aceasta proba 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Educatiei.

Foto: timetv.ro

author avatar
Alina Costache
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger