AcasăNewsMonica Macovei cere sustinere din partea PDL si PNL pentru simplificarea...

Monica Macovei cere sustinere din partea PDL si PNL pentru simplificarea ridicarii imunitatii parlamentare

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a cerut PDL si PNL sustinere politica pentru adoptarea de catre Parlament a procedurii de simplificare a ridicarii imunitatii parlamentare. Anuntul a fost postat luni pe pagina sa de Facebook.

 

„Cer PNL o prima dovada ca respecta justitia: sa sustina votarea cererilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor prin vot public, rapid si proceduri simplicate. Senatul a respins pe data de 2 iunie, din nou, o solicitare de ridicare a imunitatii parlamentare, in cazul de fata a senatorului PSD Marius Isaila, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta. Din nou, votul a fost secret, cu bile”, a aratat Macovei.

Europarlamentarul a subliniat ca „ascunzand bilele in palma, parlamentarii pot vota dupa bunul plac, chiar invers decat declara public ei sau sefii lor de partid”. „In urma acestui vot, parlamentarii corupti pot scapa de arestarea preventiva sau perchezitie, iar parlamentarii care sunt si ministri sau fosti ministri pot scapa de cercetarea penala. Procedura actuala face ca parlamentarii sa fie deasupra legii, lucru inacceptabil intr-o democratie”, a mai precizat Monica Macovei.

„Nu am asteptari de la mafia PSD. Protejarea coruptilor si a baronilor care fura din banii publici a fost unul din motivele pentru care PSD a luptat sa vina la putere. PNL a declarat insa ca nu va mai actiona impotriva justitiei. Are acum ocazia sa treaca de la vorbe la fapte si sa sustina in Parlament propunerile PDL de simplificare a ridicarii imunitatii parlamentarilor (…). Votul pentru ridicarea imunitatii sa fie electronic, la vedere, atat in Comisia juridica, cat si in Plen, pentru ca fiecare parlamentar sa-si asume raspunderea pentru votul dat, iar opinia publica sa poata vedea cum au votat «alesii». Cererea de ridicare a imunitatii sa fie votata in Plen in maximum 48 de ore de la trimiterea ei in Parlament”, a precizat Macovei.

Plenul Senatului a respins, in urma cu o saptamana, cu 104 voturi „impotriva” si 15 voturi „pentru”, cererea Parchetului privind incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila. Votul a fost secret cu bile.

author avatar
Alina Costache
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger