AcasăSPORTSimona Halep a pierdut finala la Roland Garros, dupa un meci de...

Simona Halep a pierdut finala la Roland Garros, dupa un meci de trei ore contra Mariei Sarapova

Simona Halep a incheiat frumos parcursul absolut senzational de la Roland Garros. Constanteanca in varsta de 22 de ani a jucat, sambata dupa-amiaza, finala turneului, contra rusoaicei Maria Sarapova. Romanca a jucat curajos, a servit bine, a fost foarte aproape sa si castige finala, insa a pierdut meciul, dupa trei seturi. Sarapova a castigat trofeul, dupa o finala incheiata cu scorul 6-4, 6-7, 6-4.

Intr-o zi importanta pentru tenisul romanesc, avand sustinerea, din tribune, a parintilor sai, Simona Halep a intrat pe teren decisa sa dea tot ce are mai bun, pentru a castiga finala la Roland Garros, mai exact meciul contra Mariei Sarapova (27 de ani). Simona a inceput disputa increzatoare in fortele ei, castigand primele doua game-uri. A servit cu incredere si a returnat bine, in ciuda tensiunii resimtite si a game-urilor lungi, de aproximativ 6-8 minute. Primul set a fost castigat, insa, de Sarapova cu 6-4.

In setul doi, s-a ajuns la 5-5. Concentrandu-se fantastic si, sustinuta din tribune de fanii sai, prezenti la marele meci, Halep a reusit sa castige un game pe serviciul adversarei. S-a ajuns la 6-6, si la tie-break. Simona a castigat primul punct, pe serviciul adversarei, rusoaica a egalat, iar apoi s-a distantat la 2-1.

S-a ajuns la 4-2 in tie-break, pentru Sarapova, inainte de a se schimba terenurile. Voci din public au continuat sa scandeze numele Simonei, in semn de sustinere. Simona a castigat urmatorul punct, tabela aratand 4-3, iar apoi 5-3. Halep s-a concentrat excelent si a redus diferenta, ajungandu-se la 5-5, iar apoi la 5-6, romanca avand minge de set. Constanteanca a reusit sa isi adjudece setul doi, cu 6-7. S-a ajuns in setul 3 in Grand Slam-ul de la Paris, al doilea turneul de Mare Slam al anului. Sarapova a castigat primul game, pe serviciul romancei, iar apoi Simona si-a adjudecat punctul urmator, pe serviciul adversarei sale care, servind in acest game, a facut a 10-a dubla greseala. Mai mult, a fost si atentionata ca prelungeste timpul pana loveste mingea, cand serveste. A fost 2-1 pentru Simona Halep, dupa aproximativ doua ore si jumatate de la inceputul finalei, iar apoi rusoaica a egalat la 2, castigandu-si serviciul, in ciuda faptului ca jucatoarea noastra a luptat fantastic pentru fiecare minge. Rusoaica a avut in game-ul urmator trei mingi de break. Pe primele doua nu nu le-a fructificat, insa intr-un final a castigat punctul, ajungand la 3-2 in setul decisiv. A urmat un game alb, adjudecat de rusoaica Maria Sarapova. Simona Harep a castigat apoi, tabela de la Roland Garros, aratand, in finala feminina, dupa 2 ore si 49 de minute de joc, 3-4. Sarapova a punctat, ajungand la 5-4, iar apoi a castigat ultimul game, care i-a adus si victoria in meciul contra Simonei Halep, dupa aproximativ trei ore de joc.

La meci au asistat, din loja arenei centrale „Philippe Chatrier”, si marele campion Ion Tiriac, dar si Virginia Ruzici, singura jucatoare din Romania care a castigat la Roland Garros, in 1978.Simona Halep a trecut lejer, in turul intai al turneului, de rusoaica Alisa Kleibanova (numarul 87 WTA), apoi a invins-o pe britanica Heather Watson. In turul trei a triumfat, la capatul a doua seturi, 6-3, 6-0, dupa 64 de minute de joc, in fata jucatoarei din Spania, Maria-Teresa Torro-Flor, ajungand in optimile de la Roland Garros. In sferturi a trecut de rusoaica Svetlana Kuznetova, pe care a invins-o clar, in doua seturi: 6-2, 6-2. Apoi s-a calificat in ultimul act al competitiei, trecand, in semifinala de la Roland Garros, de nemtoaica Andrea Petkovic, scor 6-2, 7-6. Va reamintim ca, prin calificarea in marea finala, Simona Halep a reusit, pe langa cea mai importanta performanta din cariera, si o urcare in clasamentul mondial. De luni, romanca trece pe locul 3 WTA.

Cititi si: SIMONA HALEP, in FINALA turneului de la ROLAND GARROS!

Simona Halep scrie istorie la Roland Garros: S-a calificat in semifinalele turneului de Grand Slam!

Roland Garros: Meciul Simonei Halep, amanat din cauza ploii

Reusita senzationala: Simona Halep s-a calificat in sferturi la Roland Garros!

Simona Halep, in optimi la Roland Garros!

Roland Garros: Simona Halep face un nou pas catre finala. A invins-o pe Heather Watson!

SIMONA HALEP a castigat primul meci la Roland Garros

Sursa foto: citynews.ro

author avatar
Cristina Stefan
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger