AcasăPoliticaPonta: Prefer sa fiu un foarte bun prim-ministru pana in 2016. Daca...

Ponta: Prefer sa fiu un foarte bun prim-ministru pana in 2016. Daca trebuie, candidez cu cea mai mare placere

In cadrul primei sedinte de dupa europarlamentarele de duminica, social-democratii au analizat rezultatele scrutinului. Cand a venit vorba despre alegerile pentru sefia statului, liderul PSD a marturisit ca, daca ar fi sa aleaga, ar ramane premier, nu s-ar inscrie in cursa pentru Cotroceni.

Chiar si asa, nu ar spune nu propunerii partidului de a-l trimite in batalia pentru prima functie in stat. Dar, la nivel de preferinte, Ponta a sustinut ca ar vrea sa ramana premier pana in 2016, cand vor avea loc noi alegeri. Dar nu oricum, ci un prim-ministru „foarte bun”.  Nu in ultimul rand, Ponta a asubliniat ca rezultatul unei Guvernari eficiente e dat de o colaborare suficient de buna intre seful statului si cel al Executivului. „Daca m-ati intrebat ce prefer, as vrea sa fiu un foarte bun prim – ministru pana in 2016, dar am invatat in acesti ani ca daca ai tot timpul un presedinte care te incurca, este foarte greu sa fii un foarte bun prim-ministru. (…) Daca nu avem un presedinte care sa ne ajute o sa ne fie greu sa guvernam bine”, a sustinut liderul de la Palatul Victoria.

Social-democratii isi vor desemna candidatul la alegerile prezidentiale la urmatorul congres, care, dupa cum insusi premierul a precizat, ar putea avea loc in septembrie, insa pana cand vor decide exact, liderul PSD a tinut sa precizeze ca daca ai sai colegi ii cer, va candida „cu placere” in toamna, la scrutinul pentru Cotroceni. „Vom stabili impreuna care e solutia cea mai buna. Daca eu trebuie sa candidez, candidez cu cea mai mare placere si cu mare incredere, dar sa nu uitam ca obiectivul nostru principal este sa avem o guvernare buna si in 2016 sa castigam din nou alegerile generale si locale”, a declarat Victor Ponta.

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger