AcasăNewsRusii s-au retras vreo zece kilometri, in bataie de joc

Rusii s-au retras vreo zece kilometri, in bataie de joc

Medvedev nu garanteaza ca trupele rusesti nu vor „alipi” estul Ucrainei

Ieri, Putin a ordonat retragerea trupelor rusesti de la granita de est a Ucrainei. Si s-au retras. Doar zece kilometri, in asteptarea unor noi ordine.

Medvedev nu garanteaza ca trupele rusesti nu vor „alipi” estul Ucrainei

Ce au de gand oficialii de la Kremlin, cu aceasta retragere in bataie de joc, a anuntat premierul rus, Dmitri Medvedev. Poate ca Rusia va anexa, pana la urma, estul Ucrainei! Da!

Garantii de… alipire la Rusia

„Putem spune ca trupele rusesti sunt acum la cel putin zece kilometri de frontiera”, a declarat un oficial al granicerilor ucraineni, Serghei Astahov. „Ce urmeaza sa se intample, nu pe mine ar trebui sa ma intrebati, ci pe rusi”. In privinta a ceea ce vor face rusii mai departe, nu exista nicio garantie ca isi vor respecta pozitiile. Intrebat ce va face Rusia cu Donetk si Lugansk, regiuni ce au votat pentru autonomie, premierul rus, Dmitri Medvedev, a refuzat sa garanteze ca acestea nu vor fi alipite.

Ucraina, decat in NATO, mai bine sub rusi

Rusia vrea ca Statele Unite si Uniunea Europeana sa promita ca nu vor interfera in Ucraina si nu o vor impinge catre intrarea in NATO. S-o lase calma, sub influenta „prorusilor”. „Nu putem sa garantam nimic nimanui pentru ca nu ne-am asumat niciodata obligatii in acest sens”, a declarat Medvedev. „Cel mai important este sa calmam situatia”. Marea dezamagire a lui Medvedev este ca presedintele american, Barack Obama, partenerul sau din trecut, cu care susotea pe la intruniri cu microfoanele „uitate” deschise, „a resetat relatiile ruso-americane, fiind  lipsit de tact politic”(!). Plin de tact ar fi fost ca Obama sa-i lase pe rusi sa-si adjudece orice sfera de monopol fara sa-i deranjeze nici cu un telefon. Rosu!

author avatar
Adina Mutar
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger