AcasăDezvaluiriAncheteMinisterele lui Ponta colcaie de agenti acoperiti ai „Doi s’un sfert”

Ministerele lui Ponta colcaie de agenti acoperiti ai „Doi s’un sfert”

In ultima vreme, spiritele sunt extrem de inflamate pe frontul nevazut al servicilor secrete. Si asta nu pentru ca „agenturili straine” si-ar fi bagat coada, ci pentru ca, mai nou, comunitatea informationala din Romania este zguduita de tupeul afisat de ofiterii acoperiti ai DGIPI, care au ajuns sa se infiltreze pe capete la conducerea a nenumarate institutii.

Palatul CFR este ticsit de ofiteri acoperiti
Oamenii sefului DGIPI, Gelu Oltean au ajuns sfetnici de taina pentru Dan Sova
Dan Sova
Stie sau nu Victor Ponta de infiltrarea agentilor „Doi s’ un sfert” in ministerele conduse de pesedisti?

Insa „buba” cea mare a miscarii strategice ofensive a controversatei „Doi s’un sfert” nu o constituie prezenta agentilor la acest nivel guvernamental de reprezentare, ci faptul ca respectivele misiuni sub acoperire au loc „pe teritoriul” unor ministere care nu intra sub nicio forma sub incidenta legala de acoperire a activitatii Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a MAI. Ceea ce surprinde si mai mult insa este frenetica implicare a „puilor de Vulpe” – trecuti nu de mult sub directa conducere a sefului Guvernului – in derularea unor contracte economice intens monitorizate de catre alte structuri de informatii, care au serioase suspiciuni privind legalitatea acestora.

„Cuibul” de la Transporturi

De altfel, in ultima vreme, chiar si extrem de discretul, pana acum, Gelu Oltean nu s-a sfiit sa-si deconspire tot mai des prezenta la diverse manifestari festive derulate de structuri din MAI, el ajungand sa ia chiar loc la prezidiul de onoare! Iar faptul ca actuala conducere a DGIPI se simte pe cai mari este dovedit si de filajul tot mai agresiv si la vedere pe care subordonatii lui Gelu Oltean il fac „obiectivelor” aflate in vedere, chiar daca este vorba inclusiv de demnitari, inalti functionari publici sau membri ai altor servicii secrete. Insa niciunde nu se regaseste mai bine pozitia de forta adoptata de cei de la „Doi s’un sfert” decat la Ministerul Transporturilor, institutie care a ajuns practic sa colcaie de ofiteri acoperiti, la cel mai inalt nivel. Iar acestia, mai ales dupa venirea lui Dan Sova in „Palatul CFR”, s-au asezat vartos la „butoanele” negocierilor paralele purtate pentru atribuirea a tot felul de contracte si organizarea unor licitatii, operatiune derulata concomitent cu anularea altora anterioare. Si, chiar daca masurile exceptionale de securitate luate recent in sediul Ministerului Transporturilor, la ordinul direct al lui Dan Sova, sunt unele fara precedent, sursele noastre sustin ca actiunea de identificare a „cartitelor” DGIPI a fost deja incheiata. Ramane insa de vazut scopul real al misiunii de aici a agentilor „Doi s’un sfert”, dintre care unii au fost pusi pe importante functii de conducere, in unele cazuri chiar cu incalcarea flagranta a legii. Ceea ce ar putea indica urgenta bagarii pe „felia” Transporturilor a acestora.

La „obiectivele” banoase

Extrem de interesant este si faptul ca alte ministere despre care sursele noastre sustin ca sunt pur si simplu „asediate” de agentii acoperiti ai DGIPI sunt unele vanate si de politiceni, fiind recunoscute drept cele mai banoase din intreg Guvernul. Firesc astfel ca se nasc serioase semne de intrebare asupra faptului ca sediile centrale sau ale structurilor apartinand Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice sau Ministerului Economiei sunt ticsite de ofiterii de informatii ai „Doi s’un sfert”. Mai ales ca, dupa stiinta noastra cel putin, nu prea avem habar de nici macar un singur caz rezolvat de procurorii anticoruptie, cei care au legal „in grija” respectivele „obiective”, in urma vreunui pont primit de la serviciul secret al MAI.

Jocuri periculoase

Acum este greu de spus pana unde vor merge respectivii agenti cu „acoperirea” lor, dar normal ar fi ca, in cele din urma, misiunile lor de infiltrare sa se soldeze si cu rezultate concrete pe linia muncii operative specifice. Pentru ca, altfel, jocurile cu uriase implicatii financiare facute de acestia s-ar putea dovedi extrem de periculoase. Mai ales ca este greu de crezut ca, desi oficial au fost trecuti in subordinea directa a cancelariei premierului, acestia ar fi raportat pana acum, de exemplu, despre misiunea desfasurata in sediul Ministerului Transporturilor. Unde, din doua una: ori il fileaza pe Dan Sova, ori il consiliaza cum e cu  „acoperirea”… Insa oricare ar fi adevarata misiune indeplinita, bine ca exista si „dublajul” necesar pentru ca politicienii si functionarii care isi bat joc de bugetul institutiei sa nu scape nepedepsiti.

author avatar
Catalin Tache
4.041 afisari

5 COMENTARII

  1. pentru DNA vs DIICOT !
    CE MAI CAUTA DOROBANTU VALENTIN LA CONDUCEREA CFR CALATORI ?
    CE SE INTAMPLA LA CFR CALATORI VIZAVI DE ACHIZITIILE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO “CONTRAFACUTE” DE DIRECTORASUL, DOROBANTU VALENTIN (uns de puscariasu fenechiu) SI SLUGA LUI DIRECTOAREA DE ACHIZITII POPESCU CARMEN, SUNT DE DOMENIUL JILAVA.
    JAF la drumul mare !!!
    Sova nu aude/nu vede !!!!!
    “Directorul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la 20.000.000 de euro.
    Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă, directorul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean.etc,etc,etc,etc.etc…………PANA CAND ???
    DOROBANTU VALENTIN, CARMEN MARIA POPESCU, ALEXANDRINA GATEJ,CLAUDIU DUMITRESCU, DANA RACHILA GALBEN, , MIU ELENA, MANTESCU CRISTINA, LILIANA CONSTANTINESCU, MANTOIU CORNEL, ZAHARIA ADRIAN, MARCELA NAE, ZAMFIR EMIL, PROTOPOPU GABRIEL, NITA ROBERT, TIMIS BOGDAN,CRINTEA STEFAN, PROTAGONISTII AFACERILOR “IN TOTALITATE LEGALE”!!!???
    DNA, SALTATI GUNOAIELE !

  2. METODA DESCRISA este PERFECTIONATA SI FOLOSITA de urmasii STALINISTI ai PCR si ESTE imbratisata de actualul GUVERN BOLSEVIC din Ro, ea fiind de sorginte STAHANOVISTA. Aceasta metoda nu are nimic comun cu EFICIENTIZAREA si NORMALIZAREA SISTEMULUI JUDICIAR sau cu dezvoltarea societati romanesti. In ultimii 25 de ani s-a furat AVUTIA NATIONALA , s-a distrus economia si mediu ecologic, s-a distrus invatamantul, JUSTITIA si sanatatea publica, capetele luminate si romanii scarbiti de cei ce conduc destinele Ro au emigrat in masa. In schimb s-a dezvoltat la cote maxime in Ro de catre „reziduurile umane” ramase „securismul”, „firmele de paza si detectivi” care practica asculatatul si filajul pt a se santaja unii pe altii mai mult decat in oricare alta tara din UE. Cei ce au mai ramas in tara se manifesta ca o adunatura de stricati, turbati sau de fiinte cu instincte primitive. Nu exista conditii sau posibilitati pentru elaborarea si aplicarea vreunui „Plan de tara” sau a vreunei strategii de dezvoltare a Ro.

    • @CURIOS.Ce tupeu? Asa se cheltuiesc bani publici si energie umana fara noima intr-o tara predominata de saracie curiosle si se cultiva in societate santajismul sau forta lu’ care pe care si nu se promoveaza spiritul de cinste, onoare si demnitate umana, valori (umane si sociale) mult admirate in tarile civilizate ale lumii.Are trebuii CURIOSULE sa vezi cata si ce bagaj de cunostinte, nu mai vorbim de inteligenta, etica morala sau integritate au acesti „POPINDAI” instruiti de fosti activisti ai PCR si actuali politruci penali.

  3. Realizatorii acestei “opere sinucigase” in guvernarea Ro sunt IZMENARUL Oprea Gabriel (din pozitia de vicepremier fara portofoliu) care prin orice mijloace cauta sa-si conolidez contnuu, incepand cu evenimentele sangeroase din dec 1989, statutul de “Capo di tutti capi “ si ILIE BOTOS nepotul geal Ionita Botos (din pozitia de consilier al Guvernului Ponta- I) fara (pre)viziuni de eficientizare a sistemului judiciar.
    Acestia au decis ca D.G.I.P.I. din cadru M.A.I sa fie trecuta in subordinea Guvernului organizand-o ca departament condus de un secretar de stat numit de cine altcineva decat de (i)responsabilul pe domeniu, desi era fara portofoliu IZMENARU Oprea G????
    In tarile U.E nu exista cazuri in care un serviciu de informatii operative (judiciare) sa fie subordonat unui om politic cu atat mai putin este normala subordonarea directa Guvernului, deoarece nu permite asigurarea principilui separatiei puterilor in stat cea judiciara de cea executiva si implicit de cea politica. Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a fost infiintata dupa evenimentele petrecute in 1989, din motive istorice conjuncturale pentru a se oferi de munca unor cadre ce au apartinut vechiului sistem de informatii existent pana in 1990 si pentru satisfacerea unor “orgolii revolutionare”. La aceasta fosta U.M. 0962 sau U.M. 0215 Bucuresti au activat si activeaza multi indivizi „dubiosi” care au influientat in sens negativ cultura organizationala a institutiei uneori chiar au manifestat atitudini ostile fata de mersul natural democratic al unitatii in interesul societatii romanesti. Fara just temei in perioada 2003-2004 din cadrul acestei structuri sub evidenta si/sau gestionarea sa, a inceput detasarea de personal, platit in valuta, (PILOSI) la ambasadele Romaniei din strainatate sub pretextul prestarii unor misiuni de atasat al MAI desi la fiecare ambasada se regasesc cadre SIE care asigura toate cele necesare specifice serviciilor speciale ori secrete. Acest personal cu familiile respective trebuie chemat urgent in tara ocazie cu care sumele aferente, irosite fara noima, sa fie realocate pentru rezolvarea unor situatii aflate in criza de fonduri.
    O parte din efectivele DGIPI ce are in competenta Protectia Interna(supravegerea informativa a cadrelor MAI) trebuie sa fuzioneze in cadrul „Departamentului de Afaceri Interne”, celelealte componente cu atributii informativ-operative care nu se regasesc in conflict de competenta (materiala sau teritoriala) cu alte institutii ale statului sau structuri din sistemul propriu politienesc trebuie subordonate sefului Politiei Romane pentru a valorifica produsul muncii lor, potrivit prevederilor legii. Pentru realizarea acestor deziderate trebuie sa actioneze CSM pentru a impune obiectivitate si celeritate a actului de justitie si CSAT pentru realizarea separatiei puterilor in stat si in in ultima instanta pentru o mai buna determinare si Consiliu JAI a CE din cadrul UE.
    INSTINCTELE IRATIONALE A CELOR DOI FARISEI “GABRIEL si ILIE” SUNT GENERATE si intretinute de ANOMALIILE tolerate ale ISTORIEI recente a Ro?!.
    In timpul mineriadei din Bucuresti geal Ioniţă Botoș unchiul lui ILIE BOTOS, șeful comandamentului Serviciilor Armatei, s-a ocupat pe 14 iunie 1990 cu încazarmarea, echiparea și hrănirea a circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ajutoarele sale de nadejde au fost locotenenţii majori iZmenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, ambii deveniti parlamentari pt serviciile facute imotriva normalitatii vietii.
    Tot cu ocazia mineriadei sediul Asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti a fost luat cu asalt de 60 de ortaci, doar 4-5 dintre ei fiind mineri, restul cadre ale Batalionului 404 aparţinând DIA, echipaţi în mineri, cu căşti, lămpaşe şi bate, toate furnizate de locotenenţii majori izmenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, din dispoziţia geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei.
    Pt serviciile făcute lui Ion Iliescu pe timpul mineriadelor din 1990, Ilie Botoş peste noapte a fost facut magistrat militar de către unchiul său geal Ioniţă Botoș. Din procuror militar Ilie Botoş a fost numit procuror șef-adjunct la Parchetul Naţional Anticorupţie. Apoi rapid fara nici o vechime sau stagiu a fost avansat la gradul de general de brigadă (fără să fi urmat măcar cursurile unei şcoli militare de ofiţeri) şi numit tot fara merite procuror General al României, functie in care ca justitiar militar si-a batut joc de adevarul din dosarele cu mortii “bataliilor” din perioada 1989-1991. Din aceasta funcție a fost demis pt ilegalitatile comise in dosarul Hayssam Omar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger