AcasăNewsRadu Mazare, primarul Constantei, a fost retinut pentru 24 de ore

Radu Mazare, primarul Constantei, a fost retinut pentru 24 de ore

Radu Mazare, primarul Constantei, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea mai multor infractiuni.

UPDATE (00.06) – Conform procurorilor DNA, Radu Mazare a incasat cei 175.000 de euro in mai multe transe si prin intermediul unui circuit ascuns. Banii ajungeau la primarul Constantei cu ajutorul conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, in jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala.

Radu Mazare a fost dus in arestul Politiei Capitale si va fi prezentat, miercuri, in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Primarul Constantei a fost ridicat de jandarmi, marti la pranz, dintr-un restaurant aflat in Parcul Herastrau, din Bucuresti, si dus la sediul DNA, unde a fost audiat timp de mai multe ore inainte de a fi retinut.

 

Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, a fost retinut de procurorii DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infractiunii de luare de mita. In acelasi dosar a fost retinut si afaceristul Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societati comerciale, care este acuzat de dare de mita.

Conform unui comunicat de presa dat publicitatii de procurorii DNA, la inceputul lui 2011, Radu Mazare, in calitate de primar al municipiului Constanta, a lansat programul de construire de locuinte modulare grupate in Campusul Social „Henri Coanda” din Constanta.

Avraham Morgenstern, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei ce urma sa fie organizata si i-a remis primarului municipiului Constanta suma de 175.000 de euro. In contul acestor bani, Radu Mazare urma sa-i faciliteze castigarea licitatiei, contractul de construire a campusului social fiind in valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
286 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger