AcasăNewsCum vrea Voiculescu sa conduca tara de la Cotroceni

Cum vrea Voiculescu sa conduca tara de la Cotroceni

Odata cu apropierea momentului in care Traian Basescu isi va incheia mandatul, Dan Voiculescu si-a amintit ca este un aprig sustinator al republicii prezidentiale.

Dan Voiculescu a mirosit avantajele unei republici prezidentiale

Fostul presedinte PC, Dan Voiculescu, si-a expus pe larg, deunazi, opiniile despre Constitutie si reforma statului. Nu pentru ca ar fi simtit nevoia sa o faca, ci pentru ca ar fi primit o “leapsa” (provocare careia trebuie sa-i dai curs – n.r) pe blogul personal.

In opinia mea, revizuirea Constitutiei este absolut necesara. Nu pentru ca o vrea Traian Basescu sau USL, ci pentru ca realitatea ultimilor ani ne-a demonstrat ca ambiguitatile si paralelismele din textul legii fundamentale genereaza blocaje institutionale cu efecte politice, economice si sociale extrem de grave”, sustine Voiculescu, precizand, totodata, ca este sustinator al transformarii Romaniei in republica prezidentiala, astfel rezolvandu-se “desele blocaje constitutionale care apar intre Guvern si presedinte”.

Dincolo de teorie, propunerea lui Dan Voiculescu este una cu bataie lunga. Politician abil, liderul conservator a mirosit de la o posta avantajele pe care aceasta formula i le-ar aduce dupa 2014. Evident, Voiculescu mizeaza pe succesul USL la alegeri si pe instalarea lui Crin Antonescu in fruntea republicii prezidentiale. Un Antonescu amabil, care, de dragul mediatizarii, a pus deja PNL-ul la picioarele “mogulului”.

Crin Antonescu este piesa potrivita din planul lui Voiculescu

Bun cunoscator al naturii umane, Voiculescu este convins ca-l va manevra pe liderul liberal dupa bunul lui plac , transformandu-l usor-usor intr-o marioneta cocotata pe fotoliul de la Cotroceni. Ca fostul presedinte PC are planuri mari o demonstreaza si propria postare de pe blog in care face referire la aparitia unui nou “mediator”. “Sistemul institutional romanesc are nevoie de un mediator veritabil. S-a dovedit ca Presedintele Romaniei, fie ca a fost prea puternic, fie prea slab, nu a putut deveni un mediator veritabil intre institutiile statului si intre institutii si societate. Asadar, avem nevoie de un alt mediator”, conchide Voiculescu, fara sa spuna insa la cine s-a gandit.

 

author avatar
Adelina Ionicel
693 afisari

14 COMENTARII

  1. Personal nu cred ca un politician ca Antonescu poate sa fie manevrat, iar Voiculescu nu este capabil de asa ceva.

  2. Sugestiile lui Voiculescu de modificare a Constitutiei sunt mai pertinente si mai necesare decat cele inaintate de Basescu , ale caror unic scop este pastrarea scaunului prezidential.

  3. Constitutia necesita cateva modificari, pentru a corecta lacunele existente. Propunerile lui Voiculescu pot fi discutate de specialisti, politicieni si reprezentanti ai societatii civile pentru o corecta revizuire.

  4. Dan Voiculescu este un politician capabil si onest de aceea spune ca republica prezidentiala e cea
    mai buna. antonescu nu a fost amabil nici cu patriciu cum s-a spus. de ce ar fi cu voikulescu?

  5. voiculescu este singurul om politic care a prezentat solutii concrete pentru iesirea din criza. si da, ar fi un foarte bun presedinte sau prim ministru.

  6. Cum puteti publica astfel de stiri?Chiar nu aveti pic de bun simt.Cum va puteti permite sa criticati doi politicieni respectabili in conditile in care promovati trivialul si eroticul.Faceti concursuri de proasta factura si va permitati sa deschideti gura despre doi oameni integrii din politica romaneasca, unii din putini de aceasta factura care au ramas.

  7. cu siguranta, daca ar ajunge in fruntea statului, voiculescu ne-ar scoate din haosul in care ne-au bagat basistii.

  8. Daca si astia 2 sunt ca astia de acum eu nu mai exist de acum.Cum credeti ca un alticol atat de penibil ca acesta care vrea sa mai ascunda pupaturile domnului boc la poponetul lui base.Sa fim seriosi cumva acest articol vrea sa mai ascunda halul in care am ajuns?

  9. o varianta foarte buna pentru romania – antonescu, presedinte si voiculescu, premier. s-ar mai debloca lucrurile in tara asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger