AcasăNewsOFICIAL! Presedintele CJ Mehedinti, acuzat de sapte infractiuni

OFICIAL! Presedintele CJ Mehedinti, acuzat de sapte infractiuni

Procurorii DNA au anuntat, joi dimineata, ca Adrian Duicu, presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, este acuzat de comiterea a sapte infractiuni.

In sarcina lui Duicu s-au retinut infractiunile de: trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Conform procurorilor DNA, Adrian Duicu s-a laudat in fata lui Stefan Ponea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, ca are influenta asupra unui numar mare de functionari publici, inclusiv asupra unor membri ai Guvernului.

De asemenea, procurorii sustin ca Duicu i-a promis lui Ponea ca-si va folosi influenta pentru a-l mentine pe acesta in functia de sef al IPJ Mehedinti. In schimb, Duicu i-a pretins sefului IPJ Mehedinti sa il determine pe judecatorul care judeca o anumita cauza sa pronunte o hotarare care sa ii fie favorabila.

Stefan Ponea a fost retinut si el pentru 24 de ore, in acelasi dosar, fiind acuzat de trafic si cumparare de influenta.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, toti suspectii urmand a fi prezentati joi, in fata magistratilor, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

sursa foto: puterea.ro

author avatar
Cristi Ionita
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger