AcasăNewsDemisie neasteptata in Kazahstan: Premierul a renuntat la conducerea Guvernului!

Demisie neasteptata in Kazahstan: Premierul a renuntat la conducerea Guvernului!

Primul ministru al Kazahstanului a anuntat pe neasteptate ca si-a depus demisa din functia de premier, demisie care aduce cu sine si dizolvarea Guvernului.

Serik Ahmetov, 55 de ani, premierul Kazahstanului, a demisionat, miercuri, scrie abcnews.go.com. Presedintele Nursultan Nazarbaev l-a propus pe actualul sau sef de cabinet, si fostul premier al statului, sa il inlocuiasca in functie.

„Guvernul a demisionat”, a declarat serviciul de presa al Guvernului, astfel fiind confirmate informatiile transmise de televiziunea publica.

De asemenea, Ahmetov a precizat ca demisa sa a fost acceptata de presedintele Kazahstanului, fara a oferi vreo explicatie cu privire la decizia sa neasteptata: „Seful statului mi-a acceptat astazi (n.r. miercuri) demisia”.

Ahmetov a condus Guvernul din 2012, dupa ce fostul premier, Karim Maksimov (2007-2012), a acceptat un post foarte important, ca sef al administratiei prezidentiale. Serviciul de presa al presedintiei a anuntat, intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, ca Nazarbaev a propus candidatura sefului sau de cabinet, Karim Maksimov.

Foto: tengrinews.kz

author avatar
Alina Costache
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger