AcasăPoliticaBasescu, la bilantul SRI: Serviciul s-a depolitizat si are un nivel de...

Basescu, la bilantul SRI: Serviciul s-a depolitizat si are un nivel de incredere „undeva la 50%”

Seful statului considera ca Serviciul Roman de Informatii a atins un nivel ridicat de incredere din partea populatiei si ca Serviciul s-a depolitizat.

Prezent, miercuri, la bilantul SRI, Basescu a evidentiat evolutia acestei institutii, implicate in lupta anticoruptie, dar si in combaterea crimei organizare si a luptei antiterorism. „Este o evolutie extrem de importanta a Serviciului care a avut ca unul din piloni si numirea in fruntea Serviciului a unui om din opozitie, domnul director Maior. Cred ca acest lucru a facut ca serviciul sa inceapa o alta etapa si prima manifestare a fost chiar a dorintei Serviciului de a se elibera de emblema fostei securitati, si ea s-a manifestat prin predarea integrala a arhivelor fostei Securitati catre CNSAS. De aici a inceput drumul pana la eficienta pe care astazi a atins-o Serviciul”, a sustinut liderul de la Cotroceni.

Totodata, presedintele a punctat ca Serviciul este unul performant si care se bucura, la aceasta ora, de un nivel mare de incredere in randul populatiei, posibil mai mare decat al multor politicieni – „undeva la 50%, cred ca toti politicienii ne-am dori un asemenea nivel de incredere”.  Rezultatele s-ar datora depolitizarii serviciului. „Este un serviciu care nu a mai „beneficiat” de influenta partidelor”, a punctat Basescu.

117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger