AcasăNewsVezi cum scapa Nastase de "Matusa Tamara"

Vezi cum scapa Nastase de „Matusa Tamara”

Fostul premier Adrian Nastase ar putea scapa de acuzatii chiar pe mana justitiei

Tinut in sah de justitie, Adrian Nastase ar putea sa scape, in 2012, de acuzatiile care i se aduc in doua dintre cele trei dosare de coruptie in care este judecat.

Fostul premier Adrian Nastase ar putea scapa de acuzatii chiar pe mana justitiei

Jocul de-a soarecele si pisica pe care justitia romaneasca il practica de ani buni cu fostul premier Adrian Nastase se va incheia cel mai probabil in 2012, odata cu prescriptia faptelor. Una peste alta, procurorii si judecatorii nu au reusit decat sa sifoneze imaginea pesedistului si sa-l sicaneze cu termenele aberante impuse. In rest, dosarele grele cu care Nastase a fost tinut in sah atata vreme si pentru care partidul l-a trimis pe banca de rezerve se vor inchide asa cum s-au deschis.

Prescriptia, salvarea fostului premier

„Matusa Tamara” si „Trofeul Calitatii” sunt cele doua dosare de care presedintele CN al PSD va scapa spre sfarsitul lui 2012, dupa calculele efectuate de reprezentantii Aliantei pentru o Romanie Curata. Ambele se afla printre cele aproape 20 de cauze care privesc fapte de mare coruptie si a caror judecare se tergiverseaza de ani de zile in instanta.

In ceea ce priveste „Trofeul Calitatii”, fostul premier este acuzat ca in timpul prezidentialelor din 2004 ar fi obtinut, prin influenta pe care o exercita ca presedinte al PSD, foloase necuvenite in valoare de peste 34 de miliarde de lei vechi, constand in materiale de propaganda electorala. Banii ar fi fost colectati, in prealabil, de la sute de societati comerciale si persoane fizice care au platit taxe de participare la un simpozion intitulat “Trofeul Calitatii in Constructii”.

Termenul prescriptiei speciale, de 7 ani si 6 luni (pentru comiterea unei infractiuni asimilate faptelor de coruptie) se va implini cel tarziu in luna iunie 2012. In cazul dosarului „Matusa Tamara”, in care social-democratul Adrian Nastase este acuzat de comiterea infractiunii de dare de mita, prescriptia va interveni in jurul datei de 30 decembrie 2012. Ca urmare, liderul PSD ar putea ramane doar cu dosarul „Zambaccian”, faptele din acesta urmand sa se prescrie in 2018.

 

author avatar
Adelina Ionicel
798 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu te mira ca corb la corb nusi scoate ochi eu acum asi vrea o revolutie sa vedem pe unde sar mai ascunde acei judecatori magistrati avocati corupti cei de la ceseme in frunte cu pivniceru ca nu pot sai spun doamna cum vede cum se judeca dosarele si tace chitic si se gandeste decit la bani atita sanatate sai dea dumnezeu cat bine ne vra ia noua

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger