AcasăNewsTraian Basescu iese la atac: "Nu primim lectii de la politicienii maghiari....

Traian Basescu iese la atac: „Nu primim lectii de la politicienii maghiari. Oricine poate fi expulzat”

Nemultumit de avantul pe care si l-au luat membrii Partidului Extremist Maghiar Jobbik, Traian Basescu, presedintele Romaniei, a iesit la atac.

Mai intai, Basescu a anuntat, marti, ca solicita emiterea unui act normativ prin care sa fie interzisa prezenta in Romania a membrilor Jobbik. Apoi, joi, dupa mai multe discutii cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Gabriel Oprea, Traian Basescu a luat pozitie vizavi de politicienii maghiari.

In primul rand, Basescu a tinut sa precizeze ca „nu primim lectii de la politicienii maghiari”, iar apoi a tinut sa-i avertizeze pe acestia ca „oricine poate fi expulzat, daca nu respecta legile si Constitutia Romaniei”.

Basescu a tras un semnal de alarma sustinand ca „politicienii maghiari trebuie sa nu uite ca nu cred ca romanii au atatea drepturi in Ungaria cat au ungurii in Romania”.

Presedintele Romaniei a laudat electoratul de la noi „care are o inteligenta mult mai ridicata decat cel din statele in care reprezentantii partidelor extremiste au ajuns in Parlament” si a anuntat ca „voi saluta momentul in care reprezentantii minoritatilor vor ajunge in parlamentul maghiar”.

author avatar
Cristi Ionita
278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger