AcasăRecomandariN-au avut mila: 34 de ani de puscarie pentru TOTI inculpatii! Dosarul...

N-au avut mila: 34 de ani de puscarie pentru TOTI inculpatii! Dosarul executiilor

4 martie 2014 va ramane in istorie ca ziua marelui cutremur in fotbalului romanesc: toti cei opt oameni implicati in „Dosarul transferurilor” au fost condamnati la inchisoare cu executare! O victorie categorica, la care nici macar procurorii DNA nu sperau!

Ioan Becali primeste cu detasare pedeapsa

Cea mai grea pedeapsa au primit-o Cristi Borcea si Ioan Becali, cate sase ani si patru luni cu executare, cu mentiunea ca fostul impresar va sta la inchisoare doar jumatate din timp (trei ani si doua luni), pe motiv de varsta! Si ceilalti inculpati din „Dosarul transferurilor” vor merge la puscarie, dupa cum urmeaza: Victor Becali – patru ani si opt luni, George Copos – trei ani si opt luni, Mihai Stoica – trei ani si sase luni, Jean Padureanu – trei ani si patru luni, Gigi Netoiu – trei ani si patru luni, Gica Popescu – trei ani si o luna.

Victor Becali si Cristi Borcea, prieteni nedespartiti

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei opt oameni de fotbal in data de 2 octombrie 2008. Acuzati de tranzactii financiare ilegale la transferurile unor fotbalisti romani catre cluburi din strainatate, cei opt inculpati ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

George Copos are palpitatii dupa verdictul de ieri

In rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor jucatori efectuate de cluburile Dinamo, Rapid, Gloria Bistrita si Otelul Galati, in perioada 1999-2005.

Gigi Netoiu a fost actionar la Dinamo ani de zile

Sunt niste pedepse aspre, care mi se par excesive si impovaratoare. Prejudiciul de imagine pe care il va avea fotbalul romanesc nu e neglijabil, mai ales ca in primavara asta se vand drepturile tv aferente Ligii 1. Interpretarea acestui dosar ar putea aduce multe surprize la recursul de la ICCJ. Sa nu uitam ca dosarul a mai fost intors de acolo. Insa, pana la alta decizie, toti cei condamnati vor merge la inchisoare”, a explicat avocatul Catalin Ciubota.

MM Stoica se relaxeaza in Turcia!

Mihai Stoica asteapta cu ingrijorare intalnirea cu viitorii colegi de celula

Anticipand, parca, un astfel de verdict, Mihai Stoica s-a grabit sa plece din tara inainte de anuntarea pedepselor. Condamnarea la inchisoare l-a gasit pe MM in Turcia, la Belek, de unde le-a trimis bezele autoritatilor romane, via Facebook: „Ce conteaza daca procurorii nu cer pedeapsa, conteaza ce ordine se primesc. Multumesc, Romania…”! Ce nu spune Mihai Stoica este ca in cazul sau doar acuzatia de inselaciune s-a prescris, conform noului Cod Penal, dar nu a scapat de cele de evaziune fiscala si spalare de bani, pentru care, de altfel, a si fost condamnat.
De vazut ce se va intampla cu Steaua, club la care si patronul Gigi Becali este incarcerat.

Jean Padureanu, „ridicat” de la Elias?

Jean Padureanu este internat la Elias

Intr-adevar, chiar daca procurorii anticoruptie n-au cerut pedepse cu executare pentru patru inculpati, niciunul n-a beneficiat de clementa judecatorilor Curtii de Apel. Printre acestia, si Jean Padureanu, recent internat la Spitalul Elias din Capitala. „Lordul” a fost adus la Bucuresti in weekend cu un elicopter, dupa ce s-a simtit rau. In prezent, Padureanu este internat la Sectia neurologie.

Carantina „pe Rahova” si apoi imprastierea

Gica Popescu, cel mai cunoscut nume din lotul condamnatilor

Imediat dupa aflarea pedepselor, condamnatii din „Dosarul transferurilor” au avut 48 de ore la dispozitie pentru a se preda la cel mai apropiat post de politie. Dupa o perioada de carantina de 30 de zile, efectuata de obicei la Directia Cercetari Penale din Rahova, cei opt vor fi distribuiti catre diferite inchisori din tara pentru executarea pedepsei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
942 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger