AcasăPoliticaIohannis: "Personal, nu regret ruperea USL-ului"

Iohannis: „Personal, nu regret ruperea USL-ului”

Klaus Iohannis

Liberalul Klaus Iohannis, propunerea PNL-ului pentru functia de ministru de Interne si  vicepremier, in cadrul negocierilor privind restructurarea Executivului, soldate cu un esec si urmate de ruperea aliantei guvernamentale-USL, a explicat ca nu regreta destramarea Uniunii Social Liberale.

Klaus Iohannis

Iohannis nu se numara printre politicienii care fac parte din partidele ce, pana marti seara, alcatuiau USL-ul, printre ei Calin Popescu Tariceanu sau Liviu Dragnea, care au afirmat ca le pare rau ca alianta PSD-PNL-PC nu mai exista. „Eu personal nu regret ruperea USL-ului”, a punctat primarul Sibiului, intr-un interviu acordat ziarului Tribuna. Totul pentru ca, spune prim vice-presedintele PNL, lucrurile nu mai functionau in ultima perioada in interiorul aliantei aflate la guvernare din 2012.

Intrebat de ce anume sustine acest lucru, Iohannis a clarificat: „Fiindca USL-ul, de cand sunt eu parte din el, nu a functionat bine. Nu cred ca am fost printre primii (care au propus aceasta varianta a ruperii-n.r), dar nici nu cred ca a contat o opinie personala a cuiva nici din PNL, nici din PSD. Lucrurile pur si simplu nu au mai functionat, acesta a fost motivul pentru care s-a rupt USL-ul”, a afirmat Iohannis.

Cat despre motivele care au dus, punctual, la aceasta ruptura a aliantei, dupa doi ani de guvernare, liberalul spune ca social-democratii nu si-ar mai fi dorit ca liberalii sa fie pe picior de egalitate cu ei in aceasta Uniune, cum se intampla la semnarea acordului de functionare. ” Si nu a mai functionat fiindca PSD-ul nu a mai dorit sa accepte PNL-ul ca partener egal, asa cum au fost la infiintare si de aici au aparut toate celelalte probleme”, considera Iohannis.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat, marti seara, dupa Delegatia Permanenta a PNL, ca partidul pe care il conduce a decis iesirea de la guvernare. Odata cu retragerea ministrilor liberali din Cabinetul Ponta, PNL a trecut in opozitie, iar USL-ul, al carui candidat la prezidentiale ar fi urmat sa fie Antonescu, s-a rupt.

240 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger