AcasăNewsUcraina: Parlamentul l-a demis pe presedintele Viktor Ianukovici

Ucraina: Parlamentul l-a demis pe presedintele Viktor Ianukovici

Parlamentul ucrainean a decis, sambata, demiterea presedintelui Viktor Ianukovici. Potrivit presei internationale, Legislativul a hotarat si convocarea de alegeri prezidentiale anticipate pentru data de 25 mai.

Conform BBC News, parlamentarii l-au declarat pe Ianukovici incapabil din punct de vedere constitutional de a-si indeplini atributiile. Dupa ce au votat, unii parlamentari s-au ridicat, au aplaudat si au inceput sa cante imnul national.

Desi in aceeasi zi, un pic mai devreme, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a anuntat ca nu are intentia sa demisioneze, deoarece dupa parerea lui Ucraina asista la o lovitura de stat, parlamentarii l-au demis. „Sunt un presedinte ales legitim si nu intentionez sa parasesc tara. Nu intentionez sa-mi dau demisia”, a spus Ianukovici pentru presa ucraineana.

Tot sambata dimineata au aparut mai multe zvonuri conform carora Victor Ianukovici ar fi parasit capitala Ucrainei si s-ar afla in zona prorusa a tarii. De asemenea, presedintele parlamentului ucrainean, Volodimir Ribak, si-a dat demisia sambata, invocand motive de sanatate.

Ministerul ucrainean al Sanatatii a anuntat, vineri, bilantul oficial al violentelor care au izbucnit marti la Kiev, acesta fiind de 77 de morti si 577 de raniti, potrivit BBC News Online.

Citeste si:

author avatar
Andra Nesu
412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger