AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisSimona Halep e o campioana. Pana la mare campioana - mai stam

Simona Halep e o campioana. Pana la mare campioana – mai stam

Cunoasteti alaturarea celor trei efigii bastinase: Nadia — Ilie Nastase — Hagi. Daca eu as scrie Nadia — Ilie Nastase — Hagi — Patzaichin, nu s-ar supara nimeni. Patzaichin este, probabil, cel mai mare canotor din toate timpurile, s-a distins intr-o disciplina sportiva grea, dar cu patru spectatori pe marginea lacului, care asteapta sa se termine concursul, ca sa arunce unditele. Sa presupunem ca m-as hazarda sa asez pe hartie si seria Nadia — Ilie Nastase — Hagi — Virginia. Atunci, poporasul nostru inimos, dar fara memorie, m-ar lua de smintit, intrebandu-se, eventual, daca au reaparut pe piata tigarile Virginia. Ruzici, Virginia Ruzici, a fost o jucatoare de tenis (asa se zice, jucatoare de tenis, nu tenismana, fiindca man inseamna barbat si ar iesi tenis-barbatoaia) care a castigat Roland Garros. Simona Halep mai are pana acolo. Asa ca formularea exaltata Nadia — Ilie Nastase — Hagi — Simona suna ca Nadia — Ilie Nastase — Hagi — Bute, ca ne-am grabit si atunci. In momentul asta, Halep este la nivelul Irinei Sparlea, din ’98-’99.

De la televiziile de sport, care au umplut burtierele cu Nadia — Ilie Nastase — Hagi — Simona, n-am pretentii. Le-am caracterizat de atatea ori. Aceste posturi se adreseaza zugravilor care n-au prins nicio lucrare in ziua respectiva. Mai multe asteptari aveam de la televiziile de stiri. Sunt obligat sa renunt, insa, vazand ca breaking news-ul si superlativele, vrajitoarele si biancologii (exegetii Biancai Dragusanu), delincventii si ministrii se spala intr-o ciorba indiana mai puturoasa decat lichidele din Gange. Cum sa ma mai supar pe ziaricii neplatiti care mazgalesc burtierele, din moment ce Victor Ponta a umplut feisbucul cu „Bravo Simona!”? Fara virgula intre „bravo” si „Simona”, ca nu s-a cerut la doctorat. Iar Dan Sova l-a depasit. El ar merita sa fie prim-ministru! S-a evidentiat cu „Felicitari lui Simona Halep!”. Nici macar „lu’ Simona” — genitiv popular. Pana la „Felicitari Simonei Halep!” vor mai trece doua legislaturi. Sova e fiu de scriitor.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
868 afisari

1 COMENTARIU

  1. intr-o penurie de campioni, ca sa nu mai vorbim de mari campioni, poate pe undeva e de inteles ca ziaristii, in fine ziaricii, de sport se inflameaza. inflamarea cuplului de comici feisbucisti ponta-sova e de inteles, ei oricum erau doi mascarici.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger