AcasăNewsVestea care-i infurie pe toti romanii. Ar putea creste taxa TV!

Vestea care-i infurie pe toti romanii. Ar putea creste taxa TV!

Stelian Tanase, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune, a anuntat ca se ia in calcul posibilitatea ca taxa TV sa fie majorata.

Tanase a precizat ca a trimis un proiect catre ministrul de Finante, cel care are ultimul cuvant in aceasta situatie, iar conform proiectului respectiv se spera ca taxa TV sa fie majorata cu cel putin 2-3 lei, respectiv sa ajunga de la 4 lei, cat este in prezent, la 6 sau 7 lei.

De asemenea, Stelian Tanase spera sa obtina o reevaluare a unei decizii date de Curtea Constitutionala care sustine ca firmele pot plati un singur abonament, indiferent de numarul de televizoare existente in sediul firmei respective.

Conform romaniatv.net, Stelian Tanase vrea ca acordurile avute cu firmele sa fie reanalizate si sa se gaseasca o formula prin care acestea sa plateasca mai mult, „altfel, incasarile institutiei ar urma sa scada cu cel putin o treime”.

Totusi, Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, sustine ca este destul de greu o majorare a taxei TV in conditiile in care suntem in an electoral, iar populatia este nemultumita de activitatea TVR.

Taxa TV a fost redusa de la 4,5 lei la 4 lei in 2003 si nu a mai fost indexata de atunci. Taxa TV din Romania este de 4-5 ori mai mica decat cea din Serbia, Polonia, Grecia sau Slovacia si de opt ori mai mica decat taxa TV din Cehia.

author avatar
Cristi Ionita
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger