AcasăNewsViviane Reding anunta infiintarea Statelor Unite ale Europei

Viviane Reding anunta infiintarea Statelor Unite ale Europei

Reding are o viziune grandioasa despre Europa, neimpartasita de nationalisti

Comisarul European pentru Justitie, Viviane Reding, considera ca numai o uniune adevarata a statelor europene va termina cu problema euroscepticilor.

„O campanie pentru ca Uniunea Europeana sa devina Statele Unite ale Europei (SUE) va fi cea mai buna arma impotriva euroscepticilor, a declarat vicepresedintele Comisiei Europene.

Reding are o viziune grandioasa despre Europa, neimpartasita de nationalisti

Pe agenda de primavara

2014 este anul „primenirii” conducerii UE, iar Reding considera ca este o oportunitate pentru a se trece la adevarata uniune, SUE. Ocupand functia de vicepresedinte al Comisiei Europene si, totodata, fiind cel mai longeviv comisar de la Bruxelles, parerea ei are greutate. Ea a solicitat ca uniunea europenilor in SUE sa fie inclusa pe agenda alegerilor europene din aceasta primavara. „Avem nevoie sa cream Statele Unite ale Europei, cu Comisia in calitate de Guvern, alaturi de doua camere – Parlamentul European si un Senat’ al statelor membre”, a precizat Reding.

Superstatul „centralist si totalitarist”

Ideea uniunii in SUE e pe agenda elitei mondiale de multi ani, dar intotdeuna s-a impotmolit in politicile nationale, pentru ca superstatul propavaduit ar reduce masiv rolul guvernelor si parlamentelor nationale. Acestea ar deveni un fel de „consilii locale”.  Iar  liderii nationali, reuniti in cadrul Consiliului European, ar ramane cu un rol consultativ, de „a doua camera”, cum este Camera Lorzilor la englezi. Nu ca nu le-ar placea analogia! Partidele nationaliste din Europa se unesc si ele pentru a spune „NU, acestui fanatism centralist si totalitarist de la Bruxelles”, dupa cum suna lozincile acestora.

author avatar
Adina Mutar
634 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger