AcasăNewsBasescu a fost ascultat cu jumatate de ureche

Basescu a fost ascultat cu jumatate de ureche

Traian Basescu s-a adresat, ieri, unui Parlament lipsit de Opozitie, dar mult mai bine pazit de SPP.

Traian Basescu nu a reusit sa-si anime nici sustinatorii

Alesii PSD si PNL s-au tinut de cuvant si au lipsit, ostentativ, de la discursul tinut de Basescu. Prezenti in sala la discursul sefului statului, parlamentarii de la putere nu s-au omorat cu ascultatul. Dimpotriva, multi dintre ei au citit ce mai aveau la indemana (inclusiv Constitutia!), sau s-au jucat pe telefoane. Singurii in stare de alerta au fost SPP-istii care, dupa incidentele din ultima vreme, au fost foarte atenti la cine intra in balcoane si au stat tot timpul cu ochii-n patru.

Presedintele nu a mai scos nicio bomba pe piata

Banuit de adversari ca vine sa arunce vreun nou “subiect” pe piata, Traian Basescu s-a limitat la tema modificarii Constitutiei, condimentata putin cu reorganizarea teritoriala deja esuata. Reorganizare despre care seful statului a sustinut ca nu este un subiect “ratat”, ci el trebuie redeschis in toamna, daca intr-adevar se doreste depolitizarea administrativa. Tel imposibil de atins in cazul in care Consiliile judetene, “pilonii politizarii”, raman neatinse.  Ca urmare, Basescu le-a dat alesilor o tema de vacanta. „Stiu ca nu va arde de asta, ati avut o sesiune grea, plecati in vacanta, dar poate in vacanta ganditi si in septembrie cand ne revedem poate gasim o solutie comuna”.

Liber la suprapunerea calitatii de ministru cu cea de parlamentar

Revenind strict la Constitutie, subiectele prezentate in mod predilect au vizat in principal articolele blamate de CCR si pe care Basescu nu a vrut sa le modifice, ci a lasat Parlamentului placerea reformularii lor. Oricum, seful statului a tinut sa precizeze ca el personal nu sustine varianta crearii unei incompatibilitati intre calitatea de membru al Legislativului si functia de ministru (“orice guvern are nevoie de o legatura mai puternica decat in alta parte, poate, cu grupul, grupurile care sustin Guvernul”), dar le-a cerut alesilor sa-si limiteze imunitatea la “declaratiile si atitudinile politice”. “Cetatenii romani cred ca parlamentarii beneficiaza de imunitate pentru ilegalitati, foarte putini stiu ca orice parlamentar chemat la Parchet trebuie sa mearga ca orice cetatean”, a explicat Traian Basescu.

Presedintele, bolnav de galbinare in copilarie

Mircea Basescu sare inca o data in ajutorul fratelui Traian. “Nu l-am vazut baut niciodata. A avut hepatita cand era mic si a ramas cu anumite obiceiuri alimentare. Nu prea consuma bauturi alcoolice”, afirma Mircea Basescu, in replica la atacul declansat de Victor Ponta impotriva sefului statului. “Si despre Vacaroiu se spunea asa si de fapt el nu bea pentru ca suferea cu ficatul”, a adaugat fratele Mircea, pentru un plus de credibilitate.

 

author avatar
Simona Badulescu
190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger