AcasăSPORTDanemarca si Norvegia sunt istorie! Brazilia e campioana mondiala la handbal feminin

Danemarca si Norvegia sunt istorie! Brazilia e campioana mondiala la handbal feminin

Nationala feminina de handbal a Braziliei a castigat, duminica seara, Campionatul Mondial din Serbia, dupa ce s-a impus, cu 22-20, in finala disputata impotriva echipei gazde.

Brazilia a inceput in forta confruntarea de la Belgrad, disputata in fata a 20.000 de spectatori, si a condus cu 3-1 inca din primele minute. Sud-americancele au controlat jocul in totalitate, sarboaicele nereusind decat sa egaleze in cateva momente.

Dupa un final dramatic, in care Dragana Cvijic, vedeta Serbiei, a ratat ocazia de a restabili egalitatea la 21, Ana Paula Rodrigues a marcat golul „victoriei”, inchizand tabela la 22-20 pentru Brazilia.

Este pentru prima data in istorie cand Brazilia castiga Campionatul Mondial de handbal feminin, cel mai bun rezultat al sud-americancelor de pana acum fiind locul 5 la Mondialul din 2011, cand chiar au gazduit turneul final.

Interesant este ca Brazilia a castigat turneul final cu victorii pe linie, noua din noua. Printre altele, sud-americancele au batut pe Danemarca si pe Serbia de cate doua ori si o data pe Ungaria.

In plus, este pentru prima data din 1995 incoace cand o echipa din afara Europei castiga turneul final. Acum 18 ani, Coreea de Sud castiga turneul final din Austria si Ungaria, dupa 25-20 cu Ungaria.

Nationala Romaniei, eliminata in faza optimilor de finala de catre echipa Poloniei, a incheiat competitia pe locul 10, conform site-ului oficial al competitiei. Singura jucatoare remarcata din lotul echipei noastre a fost Paula Ungureanu, care a incheiat pe locul 10 in clasamentul celor mai buni portari.

author avatar
Cristi Ionita
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger