AcasăOldEvaluarea Nationala: Repartizarea in licee - Vezi rezultatele partiale

Evaluarea Nationala: Repartizarea in licee – Vezi rezultatele partiale

Unii elevi au primit rezultatele cu bucurie, asteptand repartizarea in licee, altii au fost dezamagiti si sunt hotarati sa conteste notele la Evaluarea Nationala 2011. Rezultatele la Evaluarea Nationala 2011 au fost afisate in toate scolile din tara. Notele finale vor fi postate si online.

Evaluarea Nationala 2011: Repartizare computerizata in licee
Evaluarea Nationala 2011: Repartizare computerizata in licee

Inca de la primele ore ale diminetii, absolventii de clasa a VIII-a au venit la scolile unde au invatat in ultimii patru ani pentru a-si vedea notele la examenele de la Evaluarea Nationala 2011. Emotionati, pe o caldura toropitoare, insotiti de parinti, bunici, catei sau cei mai buni prieteni, cei mai multi elevi de la scoala nr.11 „Ion Heliade Radulescu” din Bucuresti au primit cu bucurie rezultatele la examene. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca foarte multi dintre ei au luat note bune.

Luni se afiseaza rezultatele finale pentru Evaluarea Nationala 2011.

Contestatiile evaluarii nationale 2011 se vor rezolva in weekend, iar notele finale se vor afisa pe 27 iunie. Tot atunci rezultatele vor fi centralizate si publicate online pe site-ul EDU.RO, anunta reprezentantii Ministerului Educatiei. In perioada 29 iunie- 5 iulie, absolventii de gimnaziu trebuie sa completeze fisele de inscriere la liceu, iar pe 13 iulie vor afla unde vor invata in urmatorii patru ani.

Subiecte de nivel mediu:

Elena Mihalcea este eleva care a obtinut cea mai mare nota din scoala la probele de romana si de „mate” ale Evaluarii Nationale. Tanara a fost notata cu 10 la limba romana si 9,90 la matematica. „Mi-a iesit media 9,95 la examene, iar pe gimnaziu am 9,99. Explicatia este ca: am avut o singura medie de 9, intr-un singur semestru, la matematica, in clasa a VI-a. De atunci insa m-am ambitionat sa iau numai 10″, spune Elena. Ea era sigura ca va lua note mari: „Am invatat bine in toti anii. Nu m-am chinuit niciodata sa iau o nota buna. La examene, subiectele au fost de nivel mediu. Orice elev, daca invata la scoala, putea sa treaca bine de Evaluare”.

Despre subiectul „cu albina” de la matematica, problema de geometrie care le-a dat cele mai mari batai de cap candidatilor, Elena Mihalcea spune ca de fapt nu a fost foarte complicat. „M-am uitat ciudat cand l-am vazut prima data, dar daca te uitai atent era usor de rezolvat. Multi s-au speritat. Au citit problema, au zis ca e prea grea si nu au mai rezolvat-o”, spune eleva care isi doreste sa intre la Liceul „Sf. Sava” din Bucuresti.

Desigur, exista si elevi care n-au fost prea multumiti de notele primite. Mihai Ciobota a obtinut 8,80 la limba romana si 9,70 la matematica. „La romana a fost banal, dar tot nu inteleg de ce am luat 8,80. Am facut compunerile dupa planul de la meditatii, la ultima compunere am folosit multe epitete, asa cum trebuia sa facem. Cred ca o sa contest nota”, spune nemultumit Mihai. Nici colega baiatului, Miruna, nu a fost de acord cu modul in care a fost notata la examenul de la limba romana, la care a obtinut totusi o nota buna, 9,35. „Nu inteleg de ce am luat atat de putin. Ma asteptam la o nota de peste 9,60. M-am uitat peste barem: la gramatica am facut bine, la compuneri am respectat cerintele. Vreau sa fac contestatie, dar mi-e frica sa nu mi se scada nota”.
Citeste articolul integral pe site-ul adevarul.ro.

Sursa: www.adevarul.ro

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
10.614 afisari

3 COMENTARII

  1. a fost super usor la mate … un singur lucru am gresit la sub I pt ca nu am fost atenta … nu inteleg de ce am luat numai 7,10 trebuia sa iau cel putin 9…in fine oricum intru !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger