AcasăNewsCum te feresti de „tepele” cu locuri de munca in strainatate

Cum te feresti de „tepele” cu locuri de munca in strainatate

Inainte de a semna un contract de angajare, asigurati-va ca ati inteles foarte bine termenii contractuali

Firmele de intermediere a angajarilor in strainatate vin cu oferte care mai de care mai tentante. Din pacate, unele dintre aceste oferte se dovedesc a fi niste pacaleli de care, cei implicati isi dau seama prea tarziu.

Inainte de a semna un contract de angajare, asigurati-va ca ati inteles foarte bine termenii contractuali

Autoritatile atrag atentia asupra catorva pasi simpli pe care trebuie sa-i parcurgeti in alegerea unei firme prin care sa va gasiti un loc de munca in strainatate.

Oferta de angajare trebuie sa contina care sunt conditiile de cazare. Foarte importanta este, de asemenea, si asigurarea de sanatate, pe care angajatorii straini trebuie sa o ofere si care va este de mare folos in cazul unor accidente de munca.

Verificati firma. O firma serioasa de intermediere n-ar trebui sa perceapa taxe de la cei pe care ii plaseaza, ci de la angajatori. Dar chiar si in cazul platii unor taxe de plasare, contractul semnat cu respectiva firma trebuie sa prevada ca banii sa fie platiti dupa ajungerea la destinatie. Pentru a verifica seriozitatea unei firme de intermedire si de plasare a fortei de munca, primul pas este verificarea acesteia la Inspectia Muncii.

Nu plecati in strainatate inainte de a semna un contract de munca. Cereti ca actul sa fie redactat intr-o limba pe care o cunoasteti pentru a fi sigur ca ati inteles toate prevederile acestuia.

Inspectia Muncii poate interveni doar in cazul in care obligatiile din contractele semnate nu sunt respectate. Daca solicitantii unui loc de munca platesc comisioane pentru care nu primesc in schimb serviciile solicitate, cazul intra sub incidenta penala si se incadreaza la inselaciune.

 

author avatar
Andrei Ispas
684 afisari

2 COMENTARII

  1. EU NU INTELEG DE CE INSPECTIA MUNCII NU FACE CONTROALE LA TOATE FIRMELE DE PLASARE A FORTEI DE MUNCA,INSPECTORII,DINDU-SE DREPT DORITORI SI SA VADA SI EI CE TEPE ORDINARE AU DAT SI DAU IN CONTINUARE LA SUTE,POATE CHIAR MII DE AMARATI NENOROCITII ASTIA.FACETI CONTROALE ACOLO UNDE LUMEA ESTE INSELATA BAI DESTEPTILOR,PENTRU CA RECLAMATII PRIMITI CU SUTELE.RESPECTATI PROSTIMEA PENTRU CA VA TINE PE SCAUNE SI VA VOTEAZA.MACAR ATAT.

  2. Nici eu nu inteleg cum publica unii informatii false.Stiu ca exista o concurenta acerba intre agentii de munca temporara, in multe cazuri companii multinationale, si agentiile de plasare a fortei de munca.
    Si da, informatia legata de gratuitatea serviciilor este corecta, dar numai pentru agentii de munca temporara care angajeaza ei muncitorii pe durata unui derularii unui proiect si primesc banii de la firma care inchiriaza lucratorii.
    De multi ani angajatorii nu mai platesc un eurocent pentru muncitori agentiilor de plasare si ma indoiesc ca nu cunoasteti asta.
    Stiu ca reclama se plateste, concurenta se elimina, dar nici in halul asta domnilor.Indiferent ce interese superioare aparati!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger