AcasăSPORTSteaua s-a inecat ca tiganu' la mal

Steaua s-a inecat ca tiganu’ la mal

In doar 15 secunde din prelungirile partidei de la Basel, echipa lui Laurentiu Reghecampf a dat cu piciorul la o munca de 90 de minute si la ulterioara probabila calificare in primavara europeana.

Georgievski l-a admirat pe Sio in plin fuleu, la faza golului de 1-1

Amaraciune si tristete peste poporul stelist, care uita, insa, ca favoritii au prostul obicei de a da cu mucii-n fasole, cam de vreo sapte ani incoace. Dupa 1-1 la Bucuresti cu Basel, gol egalizator marcat in prelungiri de brazilianul Tatu, campioana Romaniei s-a metamorfozat pentru retur: atitudine si spirit invingator, pressing in jumatatea adversa, scheme tactice surprinzatoare (lansat de fundasul central Szukala, Piovaccari a plecat de la limita ofsaidului si l-a executat pe Sommer). Un singur aspect a fost lasat la voia intamplarii: concentrarea din finalul meciului! In prelungiri, „ros-albastrii” parca si-au pierdut mintile, n-au mai tinut de minge, s-a jucat pe contre, iar elvetienii i-au taxat: 15 secunde le-au trebuit gazdelor sa recupereze din picioarele impiedicatului Popa si inscrie pentru 1-1! Ca de obicei in ultimii ani, Steaua s-a incecat ca tiganul la mal. Exemplele de mai jos descriu cel mai bine povestea unei campioane de uz intern.

2006: In returul semifinalei Cupei UEFA cu Middlesbrough, echipa pregatita la acea vreme de Cosmin Olaroiu a pierdut calificarea desi conducea in prima repriza cu 2-0 (la general, scorul era chiar 3-0!). Steaua s-a aparat pe final cu opt fundasi, insa Maccarone tot a reusit sa marcheze pentru 4-2, gol ce a produs una dintre cele mai mari rasturnari de scor din istoria cupelor europene!

2008: Steaua Bucuresti – Olympique Lyon (grupele Ligii Campionilor) s-a terminat 3-5. In minutul 11, trupa antrenata de Marius Lacatus avea 2-0, iar la pauza se afla tot in avantaj, 3-2!

2010: Dubla cu Napoli, din Liga Europa, a fost de infarct. In tur, la Bucuresti, „ros-albastrii” i-au urcat pe garduri pe italieni, marcandu-le trei goluri unul mai frumos ca altul. Repriza secunda nu mai trebuie comentata, Cavani punctand pentru 3-3 in cel de-al cincilea minut de prelungiri! Returul de pe „San Paolo” a avut parte de acelasi dramatism si tot Cavani – la ultima faza de joc! – a adus victoria napoletanilor (1-0).

2012: La Stuttgart, Raul Rusescu a marcat pentru 2-1 cu 9 minute inainte de finalul partidei. Doar cinci minute au rezistat in avantaj baietii lui Reghecampf: nemtii au egalat intr-o faza in care stelistii isi aparau careul cu nu mai putin de 9 (!) jucatori.

Steaua si Basel mai lupta doar teoretic pentru locul 3

Teoretic, se poate. Practic, e imposibil!

Cu trei puncte castigate in Elvetia, Steaua nu doar ca spera la calificarea in primavara europeana, dar era chiar favorita la locul 3. Fara ele, ultimele doua meciuri din grupa E devin un fel de „Misiune Imposibila”. In cel mai fericit caz, campioana Romaniei mai poate prinde locul 3 daca obtine minimum patru puncte in partidele cu Schalke si Chelsea, iar Basel – tot impotriva acestor formatii – va pierde de doua ori! In caz de egalitate de puncte la finalul fazei grupelor, primeaza meciurile directe (1-1 la Bucuresti, 1-1 la Basel); urmatorul criteriu este golaverajul, la care Steaua sta execrabil in momentul de fata: -7 in dreptul romanilor, 0 la elvetieni.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...
proger