AcasăOldVezi ce actiuni merita sa cumperi la Bursa

Vezi ce actiuni merita sa cumperi la Bursa

Tot mai multe companii au devenit extrem de interesante pentru investitorii de pe piata de valori mobiliare din cauza faptului ca actiunile acestora sunt subevaluate

Tot mai multi romani sunt interesati in ultima vreme de investitiile pe bursa de valori si pe buna dreptate, pentru ca profiturile obtinute aici le depasesc cu mult pe cele obtinute de pe urma depozitelor bancare, de exemplu.

Tot mai multe companii au devenit extrem de interesante pentru investitorii de pe piata de valori mobiliare din cauza faptului ca actiunile acestora sunt subevaluate

Mai nou, o serie de actiuni sunt, potrivit analistilor, extrem de interesante pentru eventualii investitori. SIF-urile, OMV Petrom si Banca Transilvania sunt vedetele Bursei de Valori Bucuresti (BVB) care sunt subevaluate, potrivit indicatorilor de performanta calculati in raportul emis, ieri, de  casa de brokeraj BT Securities. Aceste actiuni si multe altele, au indicatori PER care recomanda cumpararea.

PER se poate traduce cu sintagma „costul unui leu din profitul companiei“, pentru ca este pretul actiunii impartit la raportul dintre profitul companiei si numarul total de actiuni. In functie si de apetitul de risc al investitorilor, alte zeci de actiuni importante au preturi foarte mici, in comparatie cu suratele lor de pe alte piete. Asa sunt actiunile precum Rometrol Well Services Ploiesti (PTR, cu un PER de 6,96), Altur Slatina (ALT, 12,85), sau producatorul de repere auto Compa Sibiu (CMP, 8,48), care lucreaza pentru marii producatori europeni, sau distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH, 8,25).

Aceste companii au valorile PER sub 10, care este pragul clasic pana la care de obicei recomandarile sunt de cumparare. La fel SIF-urile, SNP si TLV. Cazul Bancii Transilvania (TLV) este relevant pentru ca are un PER de 15, adica sub pragul de 20, de la care in sus se considera ca actiunea este supraevaluata. Valori intre 10 si 20, permit abordarea mai flexibila a perspectivelor companiei. De notat insa ca  PER-ul este mic pentru multe companii si in comparatie cu actiunile similare de pe pietele dezvoltate.

 

author avatar
National
471 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger