AcasăSPORTDe ce este Murat Yakin peste Reghecampf

De ce este Murat Yakin peste Reghecampf

Spre deosebire de Laurentiu Reghecampf, turco-elvetianul Murat Yakin a debutat in Liga Campionilor cu o victorie

La debutul sau in grupele Ligii Campionilor, Laurentiu Reghecampf inca n-a confirmat, desi increderea in fortele proprii si lauda de sine nu l-au parasit niciodata. Diseara, adversar ii este Murat Yakin, antrenor la fel de tanar, dar de care il apropie doar varsta.

Spre deosebire de Laurentiu Reghecampf, turco-elvetianul Murat Yakin a debutat in Liga Campionilor cu o victorie
Murat Yakin

Pentru Reghecampf, „botezul” in cea mai tare competitie intercluburi de pe mapamond s-a facut la Gelsenkirchen, intr-un 0-3 cu Schalke. Tot in aceeasi seara de septembrie, Yakin pleca triumfator de pe „Stamford Bridge”, 2-1 cu Chelsea. De ce acest debut diferit? In primul rand, pentru ca turco-elvetianul de pe banca lui Basel intelege altfel notiunea de antrenor-modern: mentine o excelenta relatie cu mass-media, nu incurajeaza bisericutele in vestiar, iar discursul sau este intotdeauna ponderat. De exemplu, la conferinta de presa de dinaintea celor doua partide, Laurentiu Reghecampf i-a „amenintat” pe nemti ca a venit in Germania ca sa castige cele trei puncte, in timp ce Murat Yakin a preferat sa fie prudent in declaratii, constient de valoarea gazdelor.

Nu in ultimul rand, „principalul” lui Basel nu lasa niciun detaliu la voia intamplarii atunci cand vine vorba de studierea adversarilor, pe care prefera sa-i urmareasca personal ori de cate ori situatia o cere. Spre deosebire de sotul Anamariei Prodan, care il trimite in misiune de spionaj pe Mihai Stoica, manager general fara nicio pregatire de specialitate in antrenorat.

Laude de la Mircea Lucescu

Numele lui Murat Yakin este pe buzele tuturor conducatorilor de la marile cluburi europene, despre fostul international elvetian discutandu-se, deja, in 1.Bundesliga, Premier League sau Italia. De altfel, chiar Mircea Lucescu ii prevede un viitor stralucit: „Am avut ocazia sa-l intalnesc pe Murat Yakin si mi se pare un antrenor foarte, dar foarte bun! Nu cred ca jucatorii lui FC Basel sunt mai buni ca ai Stelei, dar campioana Elvetiei e una dintre formatiile cel mai bine organizate dintre toate cate am vazut in ultimii ani! Si asta, numai datorita lui Murat Yakin! Laurentiu Reghecampf se poate gandi la victorie si e obligatoriu s-o obtina ca sa pastreze sanse de calificare in primavara europeana, dar trebuie sa tina cont si de calitatile de organizator excelent ale antrenorului Yakin”.

„Ultima sansa la locul 2”

Oricat de halucinant ar parea, Laurentiu Reghecampf inca se mai gandeste la locul 2 in grupa E, desi Steaua n-a marcat niciun gol in doua partide, dar a-ncasat sapte! „Probabil ca e ultima noastra oportunitate de a mai reusi sa ne calificam in primavara europeana. Victoria e singura sansa prin care mai putem prinde locul 3 sau, de ce nu?, locul 2. In primele doua meciuri nu ne-am ridicat la valoarea competitiei, suntem datori fata de fani, pe care speram ca de data aceasta sa ii facem fericiti. O sa incercam sa recuperam mingea cat mai repede si cat mai departe de poarta noastra, trebuie sa fim agresivi, ceea ce ne-a lipsit pana acum”, a declarat tehnicianul Stelei la conferinta de presa.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger